Ook de SWOP zet zich al jaren in tegen dementie.
Ook de SWOP zet zich al jaren in tegen dementie.

Lokale tak van Alzheimer Nederland heeft goed nieuws

Actueel 500 keer gelezen

Aducanumab werd deze week geregistreerd als medicijn tegen Alzheimer door het Amerikaanse geneesmiddelen agentschap (FDA). Dit is een hele grote stap. Aducanumab is het eerste medicijn dat ingrijpt op de ziekteprocessen van de ziekte van Alzheimer. Het kan bij een deel van de mensen met beginnende Alzheimer het ziekteproces licht vertragen.

“Wij zijn blij met deze beslissing die Amerikanen met Alzheimer toegang geeft tot deze medische behandeling. Het is nog afwachten of het medicijn ook op de Europese markt wordt toegelaten. Het gaat om een middel dat alleen werkzaam is in de eerste (voor)stadia van de ziekte van Alzheimer, niet tegen andere vormen van dementie. Helaas zal het medicijn voor veel patiënten die nu kampen met de ziekte te laat komen”, zegt een woordvoerder van de lokale tak van Alzheimer Nederland tegenover onze krant. 

Het is nu afwachten of het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) het medicijn ook zal goedkeuren. Daarna volgt er nog een Nederlandse procedure. Het zal tot zeker 2022 duren voor het medicijn in Nederland beschikbaar komt.

Uit de krant

Uit de krant