Lydia Westmaas en haar zus Miriam van Zorgkwekerij Pluk de Dag zijn heel blij met de cheque.
Lydia Westmaas en haar zus Miriam van Zorgkwekerij Pluk de Dag zijn heel blij met de cheque.

Lions Dames van Oostland brengen duofiets dichterbij: een actie om trots op te zijn

Actueel 535 keer gelezen

Een leuke fietstocht en ook nog eens voor een goed doel! De Lions Dames van Oostland-actie ‘Fietsen voor een (duo-)fiets voor Zorgkwekerij ‘Pluk de dag’ was vorige week een groot succes!

De Lions Dames van Oostland is een nieuwe Lionsclub , die officieel opgericht is op 29 mei 2021 en dat wilden zij uitgebreid vieren door enkele fietstochten uit te zetten waar iedereen tegen betaling van een kleine vergoeding aan mee kon doen. Met deze inschrijvingsgelden is een bedrag opgehaald van maar liefst € 5363,05. De opstart wilde de Lions Dames van Oostland verbinden aan een actie voor Zorgkwekerij Pluk de Dag aan de Rijskade in Pijnacker. Deze zorgkwekerij, een dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, biedt allerlei leuke activiteiten aan voor haar deelnemers. Een leuke nieuwe activiteit zal binnenkort zijn: met de deelnemers fietsritjes maken met en elektrisch aangedreven duo-fiets. Zo’n duofiets is behoorlijk duur, ongeveer 10.000 euro. Het Pijnackers zangkoor Voice of Praise heeft in de afgelopen twee jaar ook al 2.337 euro ingezameld voor de duofiets. Ze hopen hun actie af te sluiten met de opbrengst van de statiegeldactie bij AH Ackershof in de maand juli.

Voor herhaling vatbaar?
Er was vanuit Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en zelfs Krimpen aan de IJssel veel animo voor de fietstocht en de tweehonderd verrassingstasjes die de deelnemers onderweg ontvingen, waren dan ook voortijdig ‘uitverkocht’. Ondanks dat werden nog veel extra donaties gedaan, als er maar gefietst mocht worden. Zo kwam er zelfs van transportbedrijf H.N. Post en Zonen een grote donatie. Uiteraard zijn de Lions erg blij met alle fietsers, alle vrijwilligers, alle sponsoren voor hun enthousiasme, producten en financiële steun. In het bijzonder willen ze H.N. Post en Zonen BV bedanken voor hun prachtige donatie aan ons goede doel. Volg de Lions, Dames van Oostland, en hun fietstocht op Facebook of Instagram (@lionsdamesoostland) of via onze website: www.damesvanoostland.lions.nl.

Uit de krant

Uit de krant