Afbeelding

Politie controleert op A13 en stuit op stomdronken ex-gedetineerde

Actueel 1.454 keer gelezen

Regio - Gisteren vond een verkeerscontrole plaats op de A13. De nadruk van deze controle lag op de zogeheten VARAS-feiten, gedragingen die veel gevaar opleveren en ‘huftergedragingen’. 

Bij bovengenoemde gedragingen moet je denken aan het overschrijden van de maximum snelheid, onnodig links rijden, door rood licht rijden, rijden onder invloed, mobiel bellen, rechts inhalen, enzovoorts. De politie ging met opvallende en onopvallende voertuigen de snelweg op om overtredingen te constateren. Bij het constateren van een overtreding, werd de bestuurder naar de controleplaats geleid. Daar kreeg men een bekeuring voor de overtreding en werden het voertuig en de bestuurder nader gecontroleerd op andere strafbare feiten. 

Stomdronken ex-gedetineerde
In totaal werden er 45 bekeuringen uitgeschreven. Er werd voor 401 euro aan openstaande boetes geïnd en twee bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed. De eerste automobilist had alcohol op. Hij blies 910 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder was toevallig diezelfde ochtend ontslagen uit detentie en zat met een fles wijn en anderhalve liter rum cola achter het stuur.

De tweede reed onder invloed van wiet en cocaïne. Daarnaast was zijn ID-bewijs niet meer geldig. Hij staat tevens bekend als katvanger en wilde niet prijsgeven van wie de auto waarin hij reed was. De auto is toen in beslag genomen. Twee bestuurders hadden mazzel en zaten qua snelheid net onder de invorderingsgrens van het rijbewijs, maar kunnen wel een flinke boete verwachten.

Uit de krant