Afbeelding

Oude stunt herdacht in boek

Actueel 1.835 keer gelezen

Pijnacker - Op 5 juni is het 55 jaar geleden dat er een legendarische stunt plaatsvond bij de Pier. De Haagse groep Q65 kwam ter gelegenheid van de promotie van hun tweede single The Life I Live zogenaamd met een rubberbootje uit Engeland terug gevaren. 

De werkelijkheid was dat de band per motorboot gekomen was en alleen het laatste stukje in het rubberbootje deed. De groep werd op het strand opgewacht door minimaal 10.000 man. Wikipedia spreekt zelfs van 30 000 mensen. Radio Veronica, toen nog zendpiraat, maakte van die boottocht een enorme hype. Met succes, want The Life I Live werd een grote hit en is een vaste waarde in de Top 2000. Dorpsgenoten Erik Bevaart en Marcel ‘Bizarro’ Mulhuyzen besteden hier in het recent verschenen boek 55 Verrassende Verzamelelpees aandacht aan. Dit boek bevat meerdere bijzondere gebeurtenissen uit de pophistorie, waaronder het vliegtuigongeluk van Otis Redding.

Het 240 pagina’s tellende kleurrijke naslagwerk heeft al meerdere goede recensies ontvangen, waarbij het AD het boek ‘een muzikale ontdekkingsreis’ noemde. Het werd in ontvangst genomen door o.a. Johan Derksen en Leo Blokhuis. Foto’s hiervan zijn te zien op Marcel Bizarro’s website www.myfavoritesong.nl. Bovendien bevat het in beperkte oplage verschenen boek 55 Verrassende Verzamelelpees als toetje 55 popquizvragen en ook die zijn verrassend!

Uit de krant