Logo telstar-online.nl
<p>Foto: Ivan Samkov </p>

Foto: Ivan Samkov

VIDEO

Week van de Jonge Mantelzorger

  •   keer gelezen   Actueel

Jonge mantelzorgers krijgen in de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot en met 7 juni 2021 een extra steuntje in de rug. In Nederland zorgt ongeveer een kwart van de jongeren voor iemand in zijn of haar directe omgeving. Vaak is dat een ouder, broertje of zusje in het gezin. 

De mantelzorg varieert van huishoudelijke hulp tot ondersteuning bij de medische verzorging. Het is mooi dat jonge mensen dit doen, maar het kan best intensief zijn. Zeker als ze dit combineren met school of een studie. De campagne ‘Deel je zorg’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport roept jonge mantelzorgers op hun zorg te delen.

De Week van de Jonge Mantelzorger vindt jaarlijks van 1 tot en met 7 juni plaats om aandacht en waardering te vragen voor jonge mantelzorgers. De Week wordt georganiseerd door de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, het landelijke netwerk van organisaties rondom de doelgroep. Deelnemende organisaties zijn gemeenten, welzijnsorganisaties, mantelzorgsteunpunten en andere partijen die actief bezig zijn voor of met jonge mantelzorgers. 


Meer berichten