Logo telstar-online.nl
<p>Wethouders Marieke van Bijnen en Ilona Jense-van Haarst gingen aan de slag bij Pieter van Foreest.</p>

Wethouders Marieke van Bijnen en Ilona Jense-van Haarst gingen aan de slag bij Pieter van Foreest.

Ook burgemeester en wethouders volop aan de slag tijdens NLdoet

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp deed afgelopen vrijdag en zaterdag mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Om de klussen te klaren, staken tientallen gedreven vrijwilligers de handen uit de mouwen. Weliswaar in andere vorm door corona, maar zeker niet met minder enthousiasme. 

Bij tien organisaties in de gemeente werden, in het kader van NLdoet, één of meerdere klussen aangepakt. Veelal met eigen vrijwilligers, maar wel met een mooie financiële bijdrage van het Oranjefonds. Hierdoor konden vele potten verf, plantjes en ander materiaal ten behoeve van de organisatie worden aangeschaft.

Vrijdag én zaterdag
Op vrijdag waren zowel Zorgboerderij Buitengewoon en Mantelzorgondersteuning van de SWOP actief. Ook lieten burgemeester Francisca Ravestein en alle wethouders zich zien. Door hun hulp kon de tuin van Woonzorgcentrum Weidevogelhof worden opgeknapt. Zaterdag stonden de vrijwilligers paraat om te helpen bij Scouting Nootdorp, de dagbesteding van Ipse de Bruggen, Ruiterclub Pijnacker, Manege HCN, Scouting kampeerterrein Bieslandse Bos, Oliveo Handbal en de Buurttuin in Delfgauw. In tegenstelling tot andere jaren vonden alle klussen buiten plaats. En dat was met mooie weer helemaal zo erg niet, integendeel.

Voldoening
De vertrekkende en nieuwe medewerker van het Vrijwilligers Informatie Punt brachten op de fiets een bezoekje aan alle deelnemende organisaties. Wat zij zagen waren heel veel blije gezichten. “Vrijwilligerswerk geeft voldoening”, aldus Monique Segijn. “Wie NLdoet heeft gemist, maar hier ook eens aan wil proeven, kan altijd bij het VIP terecht. Er is immers nog genoeg te doen als vrijwilliger.” Meer informatie is te vinden op www.swop.nl of via vip@swop.nl.

Meer berichten