Logo telstar-online.nl
<p>Op 26 juni vertrekt de reis naar het stroomgebied van de Main en de Tauber, een prachtig gebied om mee kennis te maken. </p>

Op 26 juni vertrekt de reis naar het stroomgebied van de Main en de Tauber, een prachtig gebied om mee kennis te maken.

De weg is vrij voor de Duitse tours van Frans

  •   keer gelezen   Actueel

De grenzen gaan langzamerhand open. Het normale leven komt weer op gang. We kunnen weer op reis. Zoals het er nu naar uitziet gaan de vier fietsbusreizen van Tours de Frans naar Duitsland door. 

Door de afgekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen, ook in Duitsland, kan deze zomer weer gewoon worden gereisd en is de hotelverzorging als vanouds. De Duitse regering besloot op 12 mei dat reizigers uit risicogebieden zoals Nederland niet meer in zelfisolatie of getest hoeven te worden als ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, al zijn hersteld van een coronabesmetting of een negatieve testuitslag kunnen tonen. Nu de coronacijfers in Duitsland een dalende tendens laten zien is de verwachting gewettigd dat we over de grens kunnen genieten van een welverdiende fietsvakantie.

Prachtig gebied
Vorig jaar gingen als gevolg van de coronamaatregelen twee fietsbusreizen niet door. Alleen de fietsreis naar het Spreewald kon worden uitgevoerd. Dit jaar staan de twee reizen die niet doorgingen opnieuw op het programma. Op 26 juni vertrekt de reis naar het stroomgebied van de Main en de Tauber, een prachtig gebied om mee kennis te maken. Omdat deze reis eind juni vertrekt mag worden verwacht dat met een gerust hart op de pedalen kan worden gestapt.

Frans Lettinga die deze reizen samen met Fital Vakanties uitvoert, ziet graag een niet vervulde wens bij veel deelnemers van vorig jaar nu wel werkelijkheid worden. Dit geldt evenzeer voor de reis naar de Moezel en de Rijn die later, op 24 juli, vertrekt.

Gevaccineerd
Frans die als liefhebberij de reizen samenstelt en leidt: “Het gaat bij mijn reizen om senioren die voor de zomer geheel of grotendeels zijn gevaccineerd en kunnen rekenen op de verzorging zoals in de fietsprogramma’s staat aangegeven. Voor degenen die de voorkeur geven aan een late vertrekdatum, is er de reis naar het Spreewald, een groot bosgebied oostelijk van Berlijn.

Historische momenten
Deze 9-daagse reis gaat op 15 augustus en biedt de aantrekkelijkheid van het op de fiets kunnen verkennen van deze wereldstad en van Potsdam, steden die bol staan van belangrijke historische momenten.
Frans voegt hieraan toe: “En dit alles onder leiding van meefietsende Nederlandstalige stadsgidsen. Uitstapjes zoals in de stad Wenen en door mijn gasten zeer gewaardeerd.”

Voor belangstellenden die op de heen- en terugreis niet lang in de touringcar willen zitten, is er dan nog de reis naar het bosrijke Bad Bentheim en de bijzondere stad Münster en omgeving (8 dagen, vertrek 10 juli). Met twee hotels en een vrije dag in Münster, een vrij relaxte vakantie niet ver van huis. De comfortabele touringcar met fietstrailer vertrekt en keert terug in Pijnacker. De opstapplaats is vlak bij een kofferadres waar de koffer aan de vooravond van vertrek kan worden afgegeven. Met de eigen fiets kan dan de vakantie vanaf het huisadres beginnen.

Gefietst wordt niet als één groep maar individueel of kleine groepjes. De fietsafstanden per dag liggen globaal gesproken tussen de 40 en 50 km. Kaartmateriaal en routebeschrijving behoren tot de standaarduitrusting. Overnacht wordt in drie- of viersterrenhotels.

Website en informatie
Voor informatie en reserveringen: 06-14798270 of frans.lettinga@gmail.com.

Meer berichten