Logo telstar-online.nl

Zorgkwekerij Bloei vijf lentes jong

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Op dinsdag 18 mei 2021 is het alweer vijf jaar geleden dat Zorgkwekerij Bloei haar deuren opende. Dat hadden ze graag groots willen vieren, maar dat kan op dit moment helaas niet.

“Uiteraard vieren wij dit met de hulpkwekers op onze eigen wijze. En klanten krijgen van 17 tot en met 22 mei 5 procent korting op alle hanging baskets, perk-, kamer-, en vaste planten in het Land van Bloei”, zo laat eigenaar Marjolein de Hoog weten.

“Zorgkwekerij Bloei biedt dagbesteding aan mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2016 begonnen wij met drie hulpkwekers. Vijf jaar later zijn er zo’n 35 hulpkwekers aan het werk,” vertelt Marjolein. 

“De variatie in de werkzaamheden heeft een enorme vlucht genomen. Inmiddels hebben we een winkel, het Land van Bloei, waar zelf opgekweekte perk-, kamer- en vaste planten worden verkocht. Ook verkopen we zelfgemaakte producten zoals bijenkasten, vogelhuisjes en decoratieve artikelen. Veel hulpkwekers vinden het erg leuk om klanten te helpen. Wij nemen ook werk uit handen van ondernemers, bijv. het vouwen van potcovers van plantenkwekers. Ook doen wij inpakwerk voor anderen, zoals het vullen van tasjes, kistjes of doosjes. Sinds begin dit jaar hebben we er een nieuwe activiteit bij, beschut werk bij De Hoogwerkers.”

“Vraag de hulpkwekers waarom wij zo graag bij Bloei werken dan is hun antwoord altijd: hele fijne sfeer, leuke collega’s en je kunt kiezen wat voor werk je wilt doen. Het werk is heel afwisselend: klanten helpen in het Land van Bloei, plantjes oppotten, groenten kweken in de moestuin, klusjes doen voor lokale ondernemers, houtbewerking of creatief bezig zijn in het atelier. Voor ieder wat wils”, aldus Marjolein.

U vindt Zorgkwekerij Bloei aan de Europalaan 18 in Pijnacker.

Geopend maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

www.zorgkwekerijbloei.nl
www.landvanbloei.nl

Meer berichten