Logo telstar-online.nl
<p>Paul Keller, Nancy van Zon en Ingmar van der Neut bij het &lsquo;oude, nieuwe kantoor&rsquo; van Meersma Holding BV. (foto: Cok van den Berg)</p>

Paul Keller, Nancy van Zon en Ingmar van der Neut bij het ‘oude, nieuwe kantoor’ van Meersma Holding BV. (foto: Cok van den Berg)

Meersma Holding BV is nog steeds volop in de running

  •   keer gelezen   Actueel

Het gerenommeerde Pijnackerse bedrijf Meersma Holding BV is nog steeds volop in actie met allerlei projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf is onlangs verhuisd vanuit het eind vorige eeuw gebouwde kantoor naar het oude kantoor net aan de andere kant van de oprit. Dat past beter bij de huidige omvang van het bedrijf dat onder leiding van Paul Keller bezig is weer te groeien, vooral dankzij een team van ervaren medewerkers die op allerlei gebied van wanten weten.

Meersma Holding BV draagt de naam van Geert Meersma die eind jaren vijftig vanuit Friesland met een koffertje kleding en een tientje op zak naar het westen van het land kwam om hier loonwerk te doen bij vooral boeren. De toen nog jonge ‘oude Meersma’ deed het goed en vestigde zich aan de Katwijkerlaan waar zijn bedrijf snel groeide. In de topjaren had Meersma zestig tot zeventig medewerkers. Het bedrijf deed allerlei werk in de grond-, weg- en waterbouw en was daarnaast ook projectontwikkelaar voor de tuinbouw, wat dan weer heel veel werk genereerde voor de uitvoerende tak.

In 2003 werd het bedrijf overgenomen door Jan Spelt die vooral actief was en is in de afvalverwerkende business. Meersma ging gewoon door met waar het goed in was, totdat de klad er in kwam als gevolg van de financiële en economische crisis van 2008 en volgende jaren. In 2012 volgde er een faillissement en vervolgens een doorstart, waarbij er helaas voor veel goede en ervaren krachten geen plaats meer was.

In afgeslankte vorm is Meersma nog steeds ijzersterk in een breed scala van werkzaamheden: maaien, slootwerk, beschoeiingen en damwanden plaatsen, aanleg en onderhoud van waterbassins bij kwekers, maar ook in het baggeren van sloten en saneren van grond, het bouw- en woonrijp maken voor woningbouw, tuinen van particulieren, tuinbouw en bedrijfsterreinen, de aanleg van riolering, wegenbouw en niet te vergeten gladheidsbestrijding.

Paul Keller, een man die zijn hele leven in de grond-, weg- en waterbouw heeft gewerkt, heeft sinds 2020 de dagelijkse leiding bij Meersma. Hij vertelt dat het bedrijf nog steeds over een mooie groep heel vakkundige ervaren mensen beschikt die thuis zijn in een breed scala van werkzaamheden, met behulp van het benodigde materieel en apparatuur.

Het is goed dat Meersma over een ervaren team beschikt maar het is ook nodig dat er nieuwe jonge aanstormende krachten bij komen. Paul Keller en zijn collega Nancy van Zon-Stigt, zij werkt al bijna twintig jaar bij het bedrijf als spil in de administratie en de organisatie, vertellen dat jonge mensen zeer welkom zijn. Onder leiding van de ervaren krachten zullen ze het vak snel en werkendeweg leren.

Paul Keller zegt dat Meersma vooral werkt voor gemeenten, provincies en waterschappen maar graag ook voor andere opdrachtgevers, direct of in onderaanneming, zoals projectontwikkelaars, bouwbedrijven, kwekers maar zeker ook voor particulieren.

Ook op het gebied van renovatie van wegen en alles wat daar bij komt, richt Keller de acquisitie. “Bij een mooi project in onze gemeente als de renovatie van de Vlielandseweg hadden we een goede rol kunnen spelen vanuit onze ervaring, maar helaas ging dat niet door. Dat is erg jammer, maar we hopen in de nabije toekomst weer uitnodigingen van onze klanten te krijgen en te laten zien dat wij dit soort projecten ook zeker aankunnen.

Het simpele doel van dit verhaal is dat Meersma laat weten dat het bedrijf er nog steeds is en dat het nog hetzelfde degelijke werk levert als altijd, vanuit vakmanschap en een aanpakkersmentaliteit. Niet praten maar poetsen! Dat is altijd de spirit van Meersma geweest en dat zal ook zo blijven.

Op bijgaande foto staat naast Paul Keller en Nancy van Zon-Stigt ook Ingmar van der Neut. Hij is bij Meersma de uitvoerder die de diverse projecten aanstuurt en die er op toeziet dat alles tot in de puntjes wordt gedaan zoals afgesproken. Meersma gaat altijd voor topkwaliteit en als iets niet is zoals het hoort te zijn, dan zorgt dit oerdegelijke no nonsens bedrijf dat het alsnog in orde komt.

Vanuit een blauw hart hebben dit bedrijf en de medewerkers een naam hoog te houden! En dat doen ze iedere dag!

Meersma Holding BV
Katwijkerlaan 115
2641 PE Pijnacker
Tel: 015-3615530

Mail: info@meersmabv.nl
Website: www.meersmabv.nlMeer berichten