Logo telstar-online.nl

Ellen Breemans uit Pijnacker naar EK Bodybuilding in Santa Susanna

  •   keer gelezen   Actueel

Na zo’n anderhalf jaar voorbereiding gaat Pijnackerse bodybuildster Ellen Breemans weer het podium op, dit keer internationaal tijdens de Europese Kampioenschappen Bodybuilding in Santa Susanna. Op 15 mei mag Ellen Nederland in Spanje vertegenwoordigen in de bodyfitness klasse. 

De laatste keer dat ze op het podium stond in deze klasse, was in december 2019 en voor haar gevoel was dit eigenlijk te vroeg. “Ik had te kort de tijd genomen om spiermassa te bouwen en tegelijkertijd moest ik in vrij rap tempo vet verliezen. Dat is geen gelukkige combinatie.” aldus Ellen. Dit keer heeft ze ruim de tijd genomen voor de voorbereiding, al was het EK in eerste instantie niet het doel. “Ik was eigenlijk in voorbereiding voor de Nederlandse Kampioenschappen in april, maar al snel bleek dat deze niet door zou gaan vanwege Corona. Daarom besloten we te gaan voor het EK, wat voor mijn gevoel eigenlijk wel wat te hoog gegrepen is. Maar we gaan ervoor!”  

De eindstreep is alweer in zicht: op 15 mei zal Ellen tweemaal op het podium verschijnen, zowel in haar lengteklasse (boven 1.68 m) en in de Masters leeftijdklasse (35-39 jaar). De nieuwe bikini is aangemeten, de vluchten zijn geboekt en nu is het alleen nog duimen voor een negatieve PCR test. Plan B staat echter al: “Mocht Spanje onverhoopt niet door kunnen gaan, dan is er nog een wedstrijd in Luxemburg in juni. Ik heb te hard voor deze shape gewerkt om het niet te kunnen laten zien.” 

Het EK in Santa Susanna is te volgen via de (betaalde) IFBB livestream: ifbbstreaming.com voor €2,- per dag.  

Meer berichten