Logo telstar-online.nl
<p>Stoeien met de elementen van moeder natuur op het prachtige vaarwater van de Rottemeren. &nbsp;</p>

Stoeien met de elementen van moeder natuur op het prachtige vaarwater van de Rottemeren.  

Gratis proeflessen voor kinderen bij Zeilschool Wavie

  •   keer gelezen   Actueel

Regio - In het Rottemerengebied huist Zeilschool Wavie. Al bijna tien jaar wordt op het mooie vaarwater met veel liefde en passie de zeilsport beoefend.

Zeilen is een prachtige sport vindt Mark Roos, een van de eigenaren van de zeilschool. “Er is niets mooiers dan stoeien met alle elementen van moeder natuur. Je bent op het water bezig en waait lekker uit. Dat maakt het iedere keer weer anders, die afwisseling is leuk. Je kunt sportief-, recreatief- of wedstrijdzeilen; met z’n tweeën of vieren, maar ook alleen. Je kunt het zo gek maken als je wilt! Dat maakt het zo toegankelijk.” De zeilschool geeft normaal gesproken zeillessen aan zowel volwassenen, als kinderen. “Vanwege de huidige situatie gaan de lessen voor volwassenen niet door”, vertelt Mark. “Daarom zetten we nu vooral in op de jeugd.” Dat betekent onder meer gratis proeflessen voor kinderen van zes tot en met achttien jaar oud. Want onbekend maakt onbemind, zegt Mark. “We willen de zeilsport voor een breder publiek toegankelijk maken, dus waarom zouden we het niet alle kinderen gratis laten proberen?” En zo geschiedde. De komende tijd zijn er voor kinderen nog diverse mogelijkheden om gratis kennis te maken met de zeilsport, te weten op Hemelvaartsdag, vrijdag 14 mei en Eerste en Tweede Pinksterdag. 

Ochtend of middag op het water
Wat ga je precies doen tijdens een proefles? “We bespreken eerst wat we allemaal gaan doen. Dan gaan we ons omkleden, de zeilboot optuigen en het water op. We laten zien hoe heerlijk een ochtend of middag op het water is en hoe leuk en afwisselend zeilen is”, aldus Mark. Als je al heel jong voor zeilen kiest begin je in een optimist, de kleinste boot die er is. Als je het een beetje onder de knie krijgt, stap je over naar een steeds grotere boot met steeds wat meer zeilen. “Op een gegeven moment ga je ook echt buiten de boot hangen in de trapeze. Uiteindelijk kun je zelfs instructeur worden en ook daar leer je gigaveel van. Zeilen heeft een ietwat elitair imago en daar proberen we doorheen te breken, want zeker voor kinderen hoeft dat helemaal niet zo te zijn”, vertelt Mark. “Je kunt het eigenlijk vergelijken met hockey of tennis. De aanschaf van een boot, het onderhoud en de ligplaats maken de sport kostbaar, maar bij ons beoefen je alleen de sport zelf. Alle materialen hebben wij, je hoeft dus alleen je sporttas mee te nemen.”

Zeilschool Wavie is in 2012 gestart. Zeilschool Wavie is officieel CWO-gecertificeerd. Dat betekent dat je officieel erkende zeildiploma’s kunt halen bij de school. De beroemde zeilkampen en zomerweken van Wavie zijn ook fantastisch! Opgeven voor een gratis proefles? Of gewoon benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk op de website www.wavie.nl.

Meer berichten