Logo telstar-online.nl
<p>Kim en haar team zijn er helemaal klaar voor!</p>

Kim en haar team zijn er helemaal klaar voor!

Grand Café 1837 klaar voor mooie, lange zomer

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Vandaag is het eindelijk zover: Grand Café 1837 opent het gezelligste en grootste terras van Nootdorp weer! Eigenaresse Kim Kleijweg staat samen met haar team te popelen. “We kijken uit naar de kleine dingen. Gerechten weer netjes op een bord serveren, een praatje aan de tafel of gewoon een leuk verhaal over een fles wijn”, vertelt Kim.

Zes maanden geleden sloot Kim de deuren van het grandcafé in het hart van Nootdorp. “Een lange tijd”, memoreert Kim. Mede dankzij het inventieve concept ‘Drive Thru’ wist ze de stille wintermaanden door te komen. “Ik ben iedereen die gebruik heeft gemaakt van onze Drive Thru zo dankbaar. Zonder deze bestellingen weet ik het zo net nog niet. Het heeft er mede voor gezorgd dat we de deuren kunnen heropenen. We voelen ons erg gesteund door de gemeenschap.”

Drie terrassen
Kim staat met haar vertrouwde team -plus een paar nieuwe gezichten- in de startblokken voor een mooie, lange zomer. “We hebben meer dan vijfhonderd vierkante meter terras beschikbaar, verdeeld over drie aparte delen. Ons zogenoemde ‘derde terras’, dat zich bevindt aan de waterkant, is sinds deze week voorzien van een prachtige flextent. Geheel overdekt dus. Op de andere terrassen zijn alle tafels voorzien van eigen parasol. Het terras aan de waterkant biedt de mogelijkheid zicht te hebben op gestalde fietsen. Ideaal voor wielrenners en gasten die hun e-bike willen opladen! En dat onder het genot van een goede kop koffie met huisgemaakt gebak of een frisje met lekkere lunch”, zegt Kim. Grand Café 1837 is overigens helemaal 2021. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je e-bike op te laden bij een elektrapunt en tevens is een gloednieuw kassasysteem in de maak, waarmee je gemakkelijk iets kunt bestellen via je mobiele telefoon. Ook kun je vanaf dat moment online een tafelreservering maken. Een QR-code zorgt ervoor dat je bij aankomst online de gezondheidscheck kunt invullen.

De flextent bij het derde terras.

De lunch- en borrelkaart staat vol bekende klassiekers en nieuwe gerechten. Zo is het legendarische broodje bal nog steeds in volle glorie te bestellen, maar zijn er ook tal van vegetarische en veganistische opties. “En wat dacht je van huisgebraden vitello of zalm van de Josper? Helemaal nieuw en de moeite waard om ‘ns te proberen zijn onze panini’s in verschillende varianten”, tipt Kim. Naast de heerlijkste ijskoude (speciaal)biertjes, gaat Grand Café 1837 ook helemaal mee met de non-alcoholische trend. Op de kaart staan bijvoorbeeld heerlijke alcoholvrijecocktails met de premium mixers van Royal Bliss (onderdeel van Coca Cola) en diverse alcoholvrijebiertjes.

Panini’s verkrijgbaar in diverse varianten.

Moederdag
Zondag 9 mei is het Moederdag. Zowel bij mooi, als bij slecht weer heeft Kim leuke verrassingen in petto. Denk aan een lekkere lunch of borrel op het terras bij mooi weer of een high tea of high wine thuis als het weer ons wat minder gunstig gezind is. “Je kunt bij de Moederdag arrangementen een mooi wijnglas, theeglas en/of waterglas laten graveren. Dit cadeau is uiteraard feestelijk verpakt”, zegt Kim enthousiast. Om de tafel extra feestelijk te maken ontvang je bij iedere bestelling een gratis rode tafelloper en rode servetten. En is er weer een leuke samenwerking met Leo van der Helm orchideeënkweker op de Nieuwkoopseweg. “We doen er alles aan om moeders helemaal in de watten te leggen”, zegt Kim.

De high tea.

Zelfs aan de kinderen is gedacht. Een toffe kinderbox is samengesteld met hartigheden, zoete lekkernijen en biologische appelsap. Zo kunnen zij heerlijk mee tafelen tijdens de High Tea, High Wine of op een ander moment van de dag. Wil je liever gourmetten? Dat kan met het complete gourmetpakket bestaande uit 1837-specialiteiten. Kortom, het is wederom genieten met de smaak van 1837 thuis of op het terras. Alle Moederdagarrangementen kunnen besteld worden tot en met vrijdag 7 mei circa 17.00 uur.

De kinderbox.

Het terras van Grand Café 1837 is van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur geopend. De Drive Thru blijft op dezelfde dagen onverminderd door draaien van 11.00 uur tot 19.30 uur voor vers, veilig en vertrouwd 1837 thuis!

Meer berichten