Logo telstar-online.nl
<p>Eveline Rolvink opent officieel het terras van De Balije Tuin.</p>

Eveline Rolvink opent officieel het terras van De Balije Tuin.

Terras De Balije Tuin geopend!

  •   keer gelezen   Actueel

Eigenlijk zou wethouder Ilona Jense het terras van De Balije Tuin aan de Nieuwkoopseweg tussen Nootdorp en Pijnacker officieel komen openen. Woensdag 28 april, stond dat te gebeuren. Op die lang verwachte dag mochten ‘ze’ – de terrassen dus - in heel Nederland weer gedeeltelijk en gefaseerd open.

De tijd werd verplaatst, en de wethouder had mogelijk andere bestuurlijke verplichtingen; dus nam eigenares Eveline Rolvink zelf rond kwart voor twaalf de schaar ter hand. De medewerkers werden opgetrommeld voor de foto. Uiteraard met mondkap, want coronaveiligheid voor alles. Er heerste bij de medewerkers toch een licht opgewonden stemming en dat gold ook voor de eerste bezoekers die rond half twaalf al kwamen aanzetten. Ze hadden niet online gereserveerd en dus was er voor hen nog even geen plek.

De Balije Tuin werkt met een systeem van digitale reservering, dat de mogelijkheid bevat om de reservering ook weer ongedaan te maken. Bijvoorbeeld als het voorspelde weer ineens niet ‘terrassig’ genoeg is. Woensdag 28 april zou mooi zijn maar de daarop volgende dagen werd wat minder weer voorzegd. Het komt er dus op neer dat online reserveren de voorkeur geniet. Als je toevallig langs komt en er is nog een plekje dan is dat ook prima, maar zekerheid heb je dus niet. De ervaren wandelaars die er naast zaten, gingen welgemoed weer op pad, op weg naar het volgende terras. Bij Saam Onder de Molen naast molen Windlust was het een half uur later ook al een gezellige boel. De regeringsregel is dat de terrassen tussen twaalf en zes open mogen zijn en dat je dan maximaal vijftig mensen mag herbergen. In principe mogen er maar twee mensen aan één tafel zitten tenzij je kunt aantonen dat je tot één huishouden behoort.

De Balije Tuin heeft de mazzel dat de terrassen zo ruim zijn, dat alle bezoekers heel gemakkelijk veilig op afstand van elkaar kunnen zitten. De stelregel is dat je maximaal twee uur op het terras zit voor de koffie met appeltaart, de lunch of voor een bitterballenborrel. De Balije Tuin zou de eerste paar dagen een kleine kaart hanteren en vanaf begin volgende week de totale kaart. Eveline vertelde gisteren dat de ‘eerste take away weken’ heel succesvol zijn geweest en dat de opening van het terras een volgende stap is voor deze horecavoorziening die een voortzetting is van De Brede Hoek. Eveline wenste na het doorknippen van een lint alle medewerkers veel succes en alle aanstaande bezoekers/gasten heel veel plezier, in De Balije Tuin, aan de rand van het Balijbos!

- advertentie -

Ook adverteren op de meest gelezen nieuwssite van Pijnacker-Nootdorp? Mail naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl.

Meer berichten