Logo telstar-online.nl
<p>Cineast-muzikant John Meijer en muziekjournalist Martin Reitsma.</p>

Cineast-muzikant John Meijer en muziekjournalist Martin Reitsma.

Martin en John vallen op met muziekdocu’s en doen creatieve zaken met OOR

  •   keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Muziekblad OOR is vorige week donderdag met onze inwoner uit Delfgauw, muziekjournalist Martin Reitsma en cineast-muzikant John Meijer een samenwerking aangegaan. Hierdoor krijgen hun bijzondere en unieke popspecials een groot en landelijk platform. 

Het prestigieuze muziekblad heeft onder meer interesse in de gefilmde muziekspecials van het duo waarin bands als Golden Earring, The Motions, Q 65, Shocking Blue, Group 1850, Livin’Blues, Supersister, Earth and Fire, Sandy Coast, Jan Akkerman, The Cats, Tower en Renée centraal staan. Voorts zal het filmduo zich gaan richten op de jonge popscène in ons land.

Martin vertelt: “Er is veel contact tussen mij en andere mannen uit de Pijnacker pop- en rockscène, zoals Erik Bevaart, Marcel Mulhuyzen en Paul Bergen. We delen onze muzikale ervaringen, ontmoeten elkaar en bezitten samen met ons andere lid van de Pijnacker Rockconnectie Scal Langelaan veel kennis over de (inter) nationale muziekscène. Het zal leuk zijn als we ook in onze gemeente nog eens een mooi evenement met elkaar kunnen organiseren, bijvoorbeeld in of nabij de Trucker. De reactie’s vanuit onze rockconnectie zijn warm, zoals nu ook weer op de samenwerking met OOR.”

Samenwerking met OOR
Met hoofdredacteur OOR ‘Koen Poolman’ en redacteur Thomas Snoeijs zal het samenwerkingsformat verder worden uitgewerkt. OOR prijst de samenstelling en inhoud van deze popspecials met daarin aandacht voor de historie, successen, muzikale erfgoed en betekenis van deze bands en artiesten voor de Nederlandse popmuziek.

OOR
De kwalitatieve lat ligt hoog bij OOR om in aanmerking te komen voor samenwerking met hen. Het is dan ook een fraaie erkenning voor het filmduo dat veel tijd en creativiteit stopt in hun specials.

John Meijer, die de montage en samenstelling voor zijn rekening neemt, is soms wel 50 uur bezig met één special. Reitsma doet de interviews, draagt ideeën aan en schrijft de teksten. Samen doet het duo de research.

Waardering
De Haagse muzikant-cineast Meijer is blij met deze positieve ontwikkeling en noemt het zelfs de kroon op hun werk, een waardering die motiveert en inspireert waarbij hij opmerkt:

“Ik drumde vroeger in bands als White Pointer, Toby Collar en de band Renée, we scoorden diverse top 40 hits met onder meer ‘High Time He Went’ en ‘Whole Lotta Shakin Going ‘ On’. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen de popmuziek kocht ik muziekblad OOR.”

Martin Reitsma sprak vrijdagochtend Robert Jan Stips van de bands Supersister die hem vertelde: “Op 12 juni verschijnt er een bijzondere Supersister dubbel-lp ter gelegenheid van Record Store Day 2021. ‘The Sound Of muSic’ (The First 50 Years) is de eerste complete Supersister verzamel LP van na 2000 met een greep uit de gehele carrière van de band, van Present From Nancy uit 1970 tot en met Retsis Repus uit 2019.” 

De dubbel LP is samengesteld onder supervisie van Robert Jan en verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1500 stuks op gekleurd vinyl. The Sound Of Music is op 12 juni exclusief te koop bij de deelnemende Record Store Day winkels. Deze winkels zijn te vinden op www.recordstoreday.nl.

Meer berichten