Logo telstar-online.nl

PinQsteRchallenge 2021: ‘Waar is het feestje? Hier!’

  •   keer gelezen   Actueel

Na het succes van de PaasChallenge (+-50.000 deelnemers) komen Kerk Delfgauw en de Protestantse Kerk Nederland met een nieuwe co-creatie: de PinQsteRchallenge.

In een straat verschijnen opeens gekleurde vlaggetjes voor het raam! Is er een feestje in de buurt? Waar is dat Feestje? Even kijken.. er hangt een QR code bij. Deze code stuurt me naar een pagina over een feest waar ik ook aan mee kan doen. Het is een feest voor iedereen! Ik kan een feestje geven voor een ander door hoop, liefde, creativiteit of aandacht door te geven in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht, een liedje, een taart, recept, bloem etc. Bij dat feestje wil ik ook horen!

Het blijkt een spel te zijn: de #PinQsteRchallenge. Een soort van je buurt veroveren met teams die tegen elkaar spelen. Welk team weet de meeste hoop te verspreiden in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren? Leuk: ik wil meedoen! Ik hoor nu bij team ‘blauw’, net als de kleur van het vlaggetje! We moeten winnen van de andere teams: rood, oranje, geel, groen en violet.

Bij het inscannen van de QR code ontdek ik nog meer informatie: een uitleg van de betekenis van Pinksteren. Een feest van Hoop!

Binnenkort volgt meer informatie over hoe je mee kunt doen aan de feest. En waar in Pijnacker-Nootdorp het feest wordt gehouden.

Meer informatie? www.kerkdelfgauw.nl/pinQsteRchallenge.

Meer berichten