Logo telstar-online.nl
Koningsdagprogramma 2021

Pijnacker-Nootdorp klaar voor Woningsdag!

  •   keer gelezen   Actueel

Koningsdagprogramma 2021

Vanaf 06:23 uur - Uithangen vlag en wimpel
Wanneer de zon opkomt in ons mooie land, mogen we allemaal de vlag uithangen voor onze koning. Een goed begin van een mooie dag én de eerste stap naar het versieren van je huis/straat!

09:00 uur - Koningsdag warming-up met De Viergang
Begin de dag sportief met de Koningsdag warming-up verzorgd door De Viergang. Bekijk deze op Telstar TV, SKP kanaal 23, of online via Telstar-Online.

9:55 – 10:00 uur - Klokgelui in heel Nederland
Voordat we allemaal het Wilhelmus zingen, zullen alle kerkklokken in Nederland luiden. Ook die van ons in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

10:00 uur - Samen het Wilhelmus voor de koning!
Bereid je voor om gezamenlijk het Wilhelmus ten gehore te brengen vanuit de deuropening of vanaf het balkon. Speel je een instrument of wil je het Wilhelmus met je speaker draaien? Zorg ervoor dat je er klaar voor bent om 10:00 uur.

10:15 uur - Toespraak burgemeester
Onze burgemeester Francisca Ravestein zal tijdens haar Koningsdagtoespraak de inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp toespreken. Bekijk deze op Telstar TV, SKP kanaal 23, of online via Telstar-Online.

10:30 – 22:00 uur – Livestream optredens vanuit OV Pijnacker
Op Koningsdag hoef je je niet te vervelen! Via een livestream brengt Oranjevereniging Pijnacker optredens van The Reiko’s, DJ Bizarro, Pumps & BOOTZ, DJ Galaxy, De Guyterband, DJ Dewi van Wichen en The Ride. De show wordt o.a. uitgezonden op Telstar TV, via SKP kanaal 23.

11:00 – 16:00 uur - Versier je straat wedstrijd
Op Koningsdag vieren we de verbinding met elkaar en dit jaar zal de verbinding met de straat centraal staan. Naast alle Koningsdagactiviteiten zou het mooi zijn als we dit jaar onze dorpen tijdens Koningsdag levendig kunnen maken met mooie straatversieringen. Om alle inspanning wat motivatie bij te zetten organiseren de Oranjeverenigingen een leuke wedstrijd: Wie woont dit jaar in de mooiste versierde straat tijdens Koningsdag? Meer informatie? Klik hier!

16:30 uur - Thuistoost
Videobellen is tegenwoordig dé manier om te communiceren. Of het nu met collega’s is of met je dierbare familieleden. Hef daarom tezamen het glas op de 54ste verjaardag van onze koning om 16:30 uur tijdens de thuistoost.

20:00 uur – Woningsdag Pubquiz
Beschikken jij en je familie, vriendengroep, huisgenoten, partner of collega’s gezamenlijk over net zoveel kennis als Wikipedia? Geef je dan op voor de Woningsdag Pijnacker-Nootdorp pubquiz en ga de strijd aan met je dorpsgenoten. Tientallen teams hebben zich al aangemeld, dus zorg dat je erbij bent! Meer informatie: klik hier

EXTRA TIPS VOOR DEZE KONINGSDAG!

  • Bekijk de livestream van Oranjevereniging Pijnacker met de leukste bands en artiesten.
  • Doe mee met de lokale fotospeurtochten. Download vanaf 20 april hier de speurtochten en ga op zoek naar de slagzinnen.
    De speurtocht van Oude Leede is uitsluitend te lopen op 27 april.
  • Download onze Koningsdagkleurplaat, print, kleur, scan en stuur deze op naar kleurplaat@woningsdagpn.nl.
    Maak met jouw tekening kans op een mooi prijs!
  • Gebruik de hashtag #woningsdagpn bij al je posts op social media en zorg dat iedereen kan meegenieten van hoe jij dit jaar Koningsdag viert.
Meer berichten