Logo telstar-online.nl
<p>Het verzoek luidt om het bezoekers een parkeerterrein een eigen in- uitrit te geven.</p>

Het verzoek luidt om het bezoekers een parkeerterrein een eigen in- uitrit te geven.

Martin Remmerswaal: “Hart van Nootdorp plan ziet er heel goed uit, maar is het niet”

  •   keer gelezen   Actueel

Opnieuw begaat de gemeenteraad een verkeersblunder. Dat stelt Martin Remmerswaal, bewoner van de Markt. Door direct na een onoverzichtelijke hoek bij een Hoofdingang van het appartementengebouw Mercato op een vier meter brede weg tweerichtingsverkeer te tekenen ontstaat er hier een nog gevaarlijkere situatie voor fietsers.

Diverse omwonenden hebben er meerdere keren op gewezen dat de huidige situatie met eenrichtingsverkeer op De Omloop al heel gevaarlijk is. Hier rijden iedere dag vrachtwagens, personenauto's en busjes en er is hier geen voet- en fietspad. In het plan staat wel een fietspad getekend, maar dat stopt voor de bocht. Daarom is er meerdere keren gevraagd om de nieuwe parkeerplaats voor de bezoekers van de buren aan te sluiten richting de Hagelaan en niet op de ingang van appartementencomplex Mercato.

Drie argumenten
Dan kan het voet- en fietspad rechtuit doorgetrokken worden naar de Koningin Julianastraat. "Er zijn in de terugkoppeling drie argumenten genoemd waarom dit niet gebeurt. Het genoemde hoogteverschil kan geen bezwaar zijn. Daar is een oplossing voor te vinden. De Koningin Julianastraat ligt even hoog als het bouwterrein en De Omloop daarentegen veel lager. Het tweede argument is dat het verlengen van de Hagelaan ruimte kost. Dat doet het nieuwe parkeerterrein voor dagelijks dertig bezoekers? Ook dit kan toch geen reden zijn om bij de buren je eigen inrit te maken? Het derde argument is dat er zo weinig mogelijk in- en uitritten gewenst zijn op de Koningin Julianastraat. Het kan toch niet zo zijn dat we het erg moeten vinden dat er zachter gereden moet worden...", zegt Martin.

Dringende oproep
"Hierbij dus voor de vierde keer het verzoek om het bezoekers parkeerterrein een eigen in- uitrit te geven, waardoor er hier helemaal veilig kan worden gefietst en gewandeld", zo besluit hij in een dringende oproep aan de gemeenteraad en het bestuur van Pijnacker-Nootdorp.

Meer berichten