Logo telstar-online.nl
<p>De eerste prik werd dinsdag gezet bij de huisartsenpraktijk aan het Emmapark.</p>

De eerste prik werd dinsdag gezet bij de huisartsenpraktijk aan het Emmapark.

Huisartsen zetten eerste prikken tegen coronavirus

  •   keer gelezen   Actueel

Er wordt vanuit verschillende huisartsenpraktijken in Pijnacker-Nootdorp zeer goed nieuws gemeld. De eerste vaccins zijn binnen en worden zo spoedig mogelijk bij patiënten in de arm geprikt. Sterker nog: er wordt nú al volop gevaccineerd!

Als eerste worden dorpsgenoten gevaccineerd die zijn geboren in 1956 en 1957, thuiswonende volwassenen tot 65 jaar met het syndroom van Down, en volwassenen tot 65 jaar met een BMI van boven de 40. De eerste groep mensen die nu wordt uitgenodigd, wordt gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. De doelgroep wordt over het algemeen door huisartsen zelf gebeld om te worden gevaccineerd.

Het prikken is in een minuutje gebeurd, maar je moet na afloop voor de zekerheid een kwartiertje blijven. En dat kost ruimte, die er in de meeste huisartsenpraktijken niet is. Daarom wordt nu al uitgeweken naar grotere locaties in Pijnacker-Nootdorp, zoals het Huis van Rie, de Ontmoetingskerk of gewoon bij mooi weer in de achtertuin bij bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk op het Emmapark.

Elke praktijk regelt de vaccins en ook het vaccineren op geheel eigen wijze. Het kan dus zo zijn dat bij de ene praktijk nog even gewacht moet worden en bij de andere praktijk alles al loopt. Het is even een kwestie van geduld, maar de eindstreep van een heel moeilijke, vervelende coronatijd lonkt. Want vaccineren is uiteindelijk de enige oplossing om het normale leven weer op te pakken.

Meer berichten