Logo telstar-online.nl
<p>De offici&euml;le opening.</p>

De officiële opening.

De Balije Tuin officieel geopend!

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Het was Aad de Bruijn, de vader van mede-eigenaar Nico, die gisteren de eer had het nieuwe restaurant De Balije Tuin officieel te openen door een lint door te knippen. Dat gebeurde in aanwezigheid van familie, vrienden en andere mensen die mee geholpen hebben.

Voordat het zo ver was, gingen Nico en zijn partner Eveline nog even in op de voorgeschiedenis. Het gebeurde allemaal op zondag 19 juli 2020. Projectontwikkelaar/architect Nico de Bruijn was even gaan buurten bij de theetuin waar zijn partner Eveline tijdelijk was gaan werken, omdat haar reisbureau tot stilstand was gekomen door corona.

Al wandelend en babbelend kwamen ze ineens op het idee zelf iets qua horeca te gaan ondernemen. Ze herinnerden zich weer dat aan de Nieuwkoopseweg De Brede Hoek misschien te koop stond. Ze maakten er direct werk van en zaten nog diezelfde middag aan tafel bij de vorige eigenaren, Eric en Jacqueline van Adrichem nadien naar Spanje zijn geëmigreerd.

Verkopers en kopers waren het snel eens en op 30 oktober was de overdracht. Intussen hadden Nico en Eveline een plan gemaakt en meteen begon het leegruimen en deels slopen van de bestaande voorzieningen. De Brede Hoek ging helemaal op de schop en is vervolgens opnieuw opgebouwd onder leiding van Aad de Bruijn. Vanuit de netwerken van vader en zoon De Bruijn werden vakmensen gerekruteerd die er in vijf maanden een schitterende horecavoorziening van hebben gemaakt.

En zo ging er donderdag 1 april toch nog een restaurant open: De Balije Tuin, langs de Nieuwkoopseweg, pal bij de ‘grens’ tussen Pijnacker en Nootdorp. Aan de rand van het Balijbos. Om 10.00 uur was de officiële opening en vanaf 11.00 uur kon ‘het winkelend, consumerend en recreërend publiek’ er terecht.

Dat wil zeggen: net als veel andere zaken gaat De Balije Tuin open voor ‘take away koffie en thee’. Voor de lekkere broodjes en andere verse lekkernijen moeten de recreanten/passanten nog even wachten. “We beginnen met koffie, thee en heerlijk huisgemaakt gebak”, zei Eveline Rolvink enkele dagen eerder.

De Balije Tuin is prachtig geworden. Binnen en buiten bleef niets hetzelfde. Het terras aan de voorzijde is een voortuin geworden. Aan de achterzijde is een grote terrastuin gemaakt voor ruim tweehonderd mensen.

Binnen herken je het niet meer. Het open dak heeft plaatsgemaakt voor een sfeervol withouten plafond en op de vloer zijn de tegels vervangen door hout. Het sfeervolle restaurant heeft aan de wegkant een zitdeel met een grote bank rond de grote open haard en daarachter een deel met tafeltjes. In totaal kunnen in het restaurant zeventig mensen zitten. Meteen achter het restaurant is een serre gebouwd waar dertig mensen kunnen vertoeven en daarachter is dus de grote terrastuin met zicht de polder in.

Op de vrijdag voor de opening waren allerlei bouwvakkers, schilders en hoveniers nog bezig met de laatste dingen. Er werden ook nog volop bomen geplant, maar niets ging de opening op donderdag 1 april nog tegenhouden.

Eveline Rolvink, net als Nico een geboren Nootdorpse, gaat de zaak runnen. Ze heeft een team om zich heen verzameld met ervaren horecamensen, zoals Wouter Steeneveld die bekend is van De Vang, en Mirjam van den Akker-De Vreede die bij De Schaapskooi haar sporen heeft verdiend.

Het keukenteam gaat bestaan uit Saskia van Beek, Guus Uijlenbroek en Willem Appel die alle drie over ruime ervaring beschikken. De Balije Tuin is zeven dagen per weken ‘geopend’, van tien tot zes.

Nu nog voor koffie en thee – die men zelf importeert vanuit Sri Lanka – en straks voor ontbijt, brunch, lunch, borrel en high tea en op termijn mogelijk ook voor diner en voor feesten en partijen. We mogen toch hopen dat die ooit weer een keer zoals weleer mogelijk worden! Er is al een enkele optimist die informeert naar de mogelijkheden van een bruiloft of feest, maar tot concrete boekingen heeft dat nog niet geleid, zeggen Eveline, Mirjam en Wouter die blij waren dat de opening van De Balije Tuin een feit was.


Nico en Eveline gingen nog even in op de voorgeschiedenis.

Aad de Bruijn krijg de schaar voor het doorknippen van het lint.

De officiële opening.

Een toost op de opening.

De openingstaart wordt aangesneden.

De familie Rolvink – de familie van Eveline – bood een mooi kunstwerk aan.

De eerste klanten voor de koffie-to-go.

Binnen en buiten is alles op de schop gegaan.

Meer berichten