Logo telstar-online.nl
<p>Binnenkort wordt gestart met het testen van de gondelbaan.</p>

Binnenkort wordt gestart met het testen van de gondelbaan.

380kV-tracé stopt en wordt omgebouwd tot gondelbaan

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Het 380kV-tracé tussen Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker krijgt een nieuwe bestemming. De hoge masten en bekabeling blijven staan, maar elektriciteit gaat er in de toekomst niet meer doorheen. 

De nieuwe verbinding werd in 2012 aangelegd en was nodig om in de toekomst voldoende capaciteit te bieden voor elektriciteitstransport. Nu steeds meer mensen zelf groene stroom opwekken door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, is deze grootschalige aanvoer niet meer nodig. Er heeft zich inmiddels een investeerder gemeld die de palen en kabels op de huidige locatie wil gaan gebruiken om met passagiers in gondels (zoals we dat in berggebieden kennen) vanaf grote hoogte de Groenzoom te bekijken. Het idee voor een gondelbaan moet nog wel worden besproken in de gemeenteraad, maar dat lijkt slechts nog een formaliteit.

Eerste passagiers
Als alles meezit, dan kunnen de eerste passagiers begin juni 2021 al mee met een tour over de Groenzoom. Spoedig volgt meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

Meer berichten