Logo telstar-online.nl
<p>De Katwijkerburen pakken vanaf aanstaande zaterdag elke weekend uit op de Molenlaan. Met onder andere heerlijke broodjes, taart, soep, koffie en nog veel meer!</p>

De Katwijkerburen pakken vanaf aanstaande zaterdag elke weekend uit op de Molenlaan. Met onder andere heerlijke broodjes, taart, soep, koffie en nog veel meer!

Foodtruck ‘Katwijkerburen’ van start op Molenlaan

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Ellen Rebel en initiatiefnemer Yvonne de Graaf hebben er meer dan zin in: vanaf komend weekend zijn ze - met uitzondering van Paaszondag - voortaan elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur met hun foodtruck ‘Katwijkerburen’ te vinden op de Molenlaan in Pijnacker. 

De locatie is gemakshalve het beste te omschrijven als: halverwege de Katwijkerlaan ga je het bruggetje over richting de Keulseweg en de Molenlaan en dan meteen rechtsaf (nabij het weiland) is de foodtruck te vinden. Je kunt ook overigens ook gewoon afgaan op de lucht van heerlijke zelfgemaakte soep en appeltaart! Ellen en Yvonne staan er voor iedereen: buurtbewoners, dorpsgenoten, maar zeker ook voor mensen die lekker aan het wandelen of fietsen zijn door de Balij of de Groenzoom.

De buurvrouwen kennen elkaar van de Katwijkerbuurt, zoals het gebiedje Katwijkerlaan, Keulseweg en Molenlaan al jaar en dag wordt omschreven. Allebei hebben ze een passie voor kokkerellen en dan vooral met groenten en fruit die hun oorsprong vinden in de lokale moestuintjes. “Proeven en uitdelen, dat is echt ons ding. Daarnaast stond een foodtruck ook wel min of meer op onze bucketlist”, vertelt Ellen. De foodtruck is een echte eyecatcher geworden. “Met een heuse toonbank, een koelkast, een gasfornuis en zelfs een grillplaat om hamburgers te bakken. Van slager Opstal uit Pijnacker, want wij willen duurzaam en lokaal gaan werken”, benadrukt Ellen meteen.

Ze verkopen echter nog veel meer: appeltaart, cheesecake, desgewenst vegan worteltaart, het tweetal serveert werkelijk heerlijke koffie, cappuccino en thee, maar ook fris. Broodjes zijn er eveneens volop: pulled pork, kaas, rundvlees, broodjes gezond met ham en kaas en ook weer keuze voor veganisten. Niet op de laatste plaats is er heerlijke zelfgemaakte soep! De inrichting en ook het servies is duurzaam uitgezocht. “We hebben bij Rataplan borden en kopjes gehaald. Dat is ook wat ze graag willen uitstralen: duurzaam en lokaal. En als we al een papieren bekertje meegeven, dan is dat van duurzaam materiaal”, vervolgt ze.

Op Paaszondag hadden ze ook graag gestaan, maar helaas mag dat niet van de gemeente. Maar alle opvolgende zaterdagen en zondagen, staan Ellen Rebel en Yvonne de Graaf de hele zomer met ‘Katwijkerburen’ voor alle passanten klaar!

Volg Katwijkerburen ook via social media, zoals Instagram en Facebook. Dan blijf je helemaal op de hoogte van alle culinaire avonturen in en rondom de foodtruck. Nog beter: kom komende zaterdag meteen even live proeven!


Meer berichten