Anders, dan anders, maar ook kleinschalig kan het dit jaar weer een gezellig feestje worden.
Anders, dan anders, maar ook kleinschalig kan het dit jaar weer een gezellig feestje worden.

Oranjeverenigingen bundelen krachten weer

Actueel 632 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Helaas is er in deze coronaperiode nog niet veel veranderd op het gebied van evenementen binnen onze gemeente. Daarom zijn ook dit jaar de Oranjeverenigingen van Pijnacker, Nootdorp, Oude Leede en Delfgauw rond de digitale vergadertafel gekropen. 

De reacties van vorig jaar waren zo positief, dat een vervolg eigenlijk niet kon uitblijven met de nog steeds geldende restricties rondom Koningsdag. Tijdens Koningsdag vorig jaar, toen Woningsdag genoemd, werd er van alles georganiseerd voor jong en oud. Van bloemen rondbrengen bij de vele ouderen in onze gemeente tot aan de pubquiz via livestream met honderden deelnemende inwoners. Niet alleen de Oranjeverenigingen zette zich in, ook diverse ondernemers droegen hun steentje bij. Het gaf de saamhorigheid binnen onze gemeente goed weer. Dit jaar wordt een groot deel van de activiteiten wederom georganiseerd en zijn er ook ideeën voor nieuwe initiatieven die mogelijk op het laatste moment doorgang kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een heuse wandeltocht door onze mooie dorpskernen met een spelelement erin verwerkt. Het wordt in ieder geval weer een mooie dag met een oranje randje.

De lokale krant Telstar/Eendracht biedt ook dit jaar weer een platform en podium voor alle activiteiten. “Wij zijn al jaar en dag verbonden met onze Oranjeverenigingen”, zegt redacteur Martijn Mastenbroek. “Ik vind het knap om te zien hoe alle vrijwilligers er onder deze omstandigheden toch een mooi feestje van proberen te maken. Vorig jaar was dit - met als klapstuk de pubquiz vanuit het Witte Paard - al een groot succes. Vanzelfsprekend ondersteunen wij met de nodige PR graag deze activiteiten”, aldus Martijn.

Op de hoogte blijven
Alles wat de Oranjeverenigingen organiseren zal op www.woningsdagpn.nl te vinden zijn en ook via de Telstar/Eendracht. Houd de lokale krant en de website dus goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant