Logo telstar-online.nl

Partij voor de Dieren: meer betaalbare woningen voor starters door hergebruik leegstaande gebouwen

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp zou leegstaande gebouwen en winkels kunnen laten ombouwen tot betaalbare starterswoningen voor jongeren. Dat stelt de Partij voor de Dieren in vragen aan het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp.

De Partij voor de Dieren heeft het gemeentebestuur gevraagd een inventarisatie te maken van de leegstaande gebouwen, zoals bedrijfs- en kantoorpanden en winkels in Pijnacker-Nootdorp. Vervolgens kan worden gekeken welke panden geschikt zijn om om te bouwen tot betaalbare woningen voor jonge mensen en starters. De partij vraagt het gemeentebestuur vervolgens in gesprek gaan met geïnteresseerde projectontwikkelaars om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

In de gemeente Schiedam koopt een ontwikkelaar al leegstaande gebouwen op en bouwt ze om tot betaalbare woningen: ‘Niet slopen, slopen, slopen, maar hergebruiken’, zo is daar het motto. In navolging van Schiedam kan ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp kansen benutten om meer betaalbare woningen te realiseren door leegstaande gebouwen te hergebruiken voor woningen: een win-winsituatie.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp: ‘Voor jonge mensen is het zeer moeilijk om een betaalbare woning te vinden in onze gemeente en de wachttijden hiervoor zijn lang. Hierdoor wonen steeds meer jongeren veel langer thuis, terwijl ze graag zelfstandig willen gaan wonen. Studio’s en tweekamerwoningen in omgebouwde leegstaande gebouwen kunnen een oplossing bieden voor deze jongeren. We hopen dat de gemeente hiermee aan de slag gaat’.

Meer berichten