Logo telstar-online.nl
<p>Uit de tijd dat je nog zonder afstand kon beppen.</p>

Uit de tijd dat je nog zonder afstand kon beppen.

Fietsvakantie in Duitsland met Tour de Frans

  •   keer gelezen   Actueel

We hebben er veel zin in; zin om erop uit te trekken. Vakantie vieren is ons lang niet gegund geweest. Het ziet er naar uit dat het deze zomer weer gaat lukken. Voor wie fietsen wil in het buitenland en vlak bij huis met dorpsgenoten in de bus wil stappen, is ook dit jaar van harte welkom op de “Tour de Frans”- fietsbusspecials. Met de fiets in de aanhanger op weg naar Duitsland voor aangename fietstochten over goed bewegwijzerde fietsroutes

Plaatsgenoot Frans Lettinga, die dit jaar voor de vijfde keer fietsvakanties in het buitenland organiseert, is er klaar voor. Het is zijn hobby volgend op zijn jarenlange vrijwilligerswerk als fietsbegeleider bij Fital fietsvakanties. Dit jaar heeft Frans vier fietsvakanties op het programma staan; alle vier in Duitsland.
Hij licht zijn programma als volgt toe: “Vorig jaar ging als gevolg van de coronacrisis slechts één reis door. Dit was de 9-daagse reis naar het Spreewald met als “uitsmijter” twee fietstochten met Nederlandstalige stadsgidsen in Berlijn en Potsdam. Het dragen van een mondkapje in de bus en in de hotels mocht de pret niet drukken. Alles is goed gegaan. Dit jaar staat deze populaire bestemming opnieuw op het programma met vertrek op 15 augustus”

De twee reizen die vorig jaar niet konden doorgaan zijn de fietsbusspecials naar de Moezel en de Rijn en naar de Main en de Tauber, twee prachtige fietsgebieden. Frans heeft deze 9-daagse reizen opnieuw in zijn programma opgenomen. Voor een deel zijn deze reizen al redelijk bezet door bezitters van een voucher of omboekbewijs. De Main/Tauber staat voor 26 juni op de rol. 24 juli is de Moezel aan de beurt.

Een nieuwe bestemming is het fietsgebied net over de grens in de regio’s Bad Bentheim en Münster. Frans: “Deze 8-daagse fietsreis, die op 10 juli vertrekt, scoort goed bij degenen die veel fietsplezier willen combineren met twee fijne hotels op korte afstand van Pijnacker-Nootdorp.

De Tour de Frans reizen beginnen en eindigen in onze gemeente en zijn bij uitstek geschikt voor fietstochtminnende senioren die rond 35-50 km aan fietsplezier willen beleven. Er wordt niet gefietst als één groep. De deelnemers maken dat zelf uit. Zij ontvangen de nodige informatie om de uitgestippelde routes goed te kunnen volgen. Frans: “Ik fietst mee en bied zo nodig onderweg hulp en bijstand. Bij pech onderweg is er altijd een passende oplossing. We hebben immers de touringcar met chauffeur mee op deze reizen die, wanneer een deelnemer (of zijn of haar fiets) uitvalt, te hulp schiet. En is fietsen door erg slechte weersomstandigheden niet mogelijk, dan pas ik in overleg met onze chauffeur het dagprogramma aan. Overnacht wordt in goede tot luxe hotels, op een eigen eenpersoonskamer of tweepersoonskamer.                

De uitvoerende organisatie Fital fietsvakanties hanteert dit jaar aangepaste annuleringsvoorwaarden i.v.m. corona. Wanneer wordt gereserveerd vóór 31 maart a.s. kan tot 7 weken voor de vertrekdatum kosteloos worden geannuleerd. Bij code oranje, wanneer het niet verantwoord is om de reis uit te voeren, wordt de aanbetaling gewoon terugbetaald.

Wilt u meer informatie over deze fietsbusspecials, neem dan contact op met reisleider Frans Lettinga: frans.lettinga@gmail.com of 06-14798270.

Meer berichten