Logo telstar-online.nl
<p>(foto: Roel Waals)&nbsp;</p>

(foto: Roel Waals) 

Oud-burgemeester Jos Waals overleden

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Onze redactie ontving vanavond het droevige nieuws bericht dat maandag oud-burgemeester van Nootdorp Jos Waals op 77-jarige leeftijd is overleden. Jos was burgemeester van Nootdorp van 1980 tot 1991 en tot 2010 burgervader van Venray.

Als burgemeester was Jos allesbehalve gemiddeld. Hij stak fysiek en als bestuurder boven het maaiveld uit. Jos ging de confrontatie niet uit de weg en schudde graag de bestuurlijke kussens op, met uitspraken die soms pas veel later op hun waarde werden geschat. Als burgemeester stond hij ook pal voor zijn medewerkers.

De andere kant van zijn persoonlijkheid was bij veel mensen minder bekend. Hij had een groot sociaal hart, maar liep daar niet mee te koop. De ziekte en het overlijden van zijn echtgenote Birgit raakten hem diep. Samen met Truusje pakte hij de draad weer op. Na zijn pensionering bemoeide Jos zich niet meer met de Venrayse politiek. Hij bleef in Venray wonen en bleef maatschappelijk actief. Zo was hij als wielerliefhebber de enthousiaste voorzitter van de fanclub van Wout Poels.

Op memori.nl kunnen Nootdorpers een bericht achterlaten.

Meer berichten