Logo telstar-online.nl

Willeke slaapt vijf nachten in tentje en haalt zo geld op voor vluchtelingen

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Willeke bivakkeert al enkele nachten in een tent op het terrein van Ipse de Bruggen in Nootdorp. Ze vraagt op deze manier aandacht voor de vreselijke omstandigheden waarin vluchtelingen op onder andere de Griekse eilanden zich bevinden.

Voor Willeke is het slechts vijf nachten en geheel vrijwillig. Vluchtelingen op de Griekse eilanden, maar ook in Syrië en Libië hebben geen keuze. "Ik vind het verschrikkelijk dat gezinnen met jonge kinderen in koude tenten moeten slapen. Dat gaat mij ontzettend aan het hart", vertelt ze aan Telstar Online.

In het dagelijks leven is Willeke begeleider op de dagbesteding bij Ipse de Bruggen. Ze krijgt dan ook heel veel support op het terrein. "Iedereen is heel erg betrokken", zegt ze. De ontberingen doorstaat ze met extra wollen dekens, dikke kledingen en warme sokken. Ze gunt dit de vluchtelingen ook en wil met deze actie geld ophalen om warme kleding en dekens te kopen. 

Op de website actievoorvluchtelingen.nl/actie/willeke-pleunis kun je een klein of groot bedrag overmaken. Het geld wordt direct besteed aan allerhande (ver)warmende zaken voor vluchtelingen. 

Vanavond is de laatste nacht voor Willeke die al meer dan 1600 euro heeft opgehaald. "Het is inmiddels een iets betere temperatuur, maar het voelt nog steeds alsof je in een koelkast slaapt. Je beseft je nu helemaal hoe ontzettend goed wij het eigenlijk allemaal hebben in Nederland", zo besluit ze.


Volg Willeke ook op Instagram via instagram.com/willeke_pleunis_visser of kijk op actievoorvluchtelingen.nl.


Meer berichten