Mieke zoekt vriendschap in Pijnacker | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Mieke woont twintig jaar in Pijnacker en vindt het jammer dat ze dichtbij geen vriendinnen heeft.</p>

Mieke woont twintig jaar in Pijnacker en vindt het jammer dat ze dichtbij geen vriendinnen heeft.

Mieke zoekt vriendschap in Pijnacker

  •   keer gelezen   Actueel

Mieke Lodder woont twintig jaar in Pijnacker, in een huis vooraan de Overgauwseweg. Ze woont er samen met haar echtgenoot Marco van Velzen. Ze noemt Marco een zorgzame, gezellige, leuke en heel attente man met wie ze heel blij is. Anderzijds constateert ze met spijt dat ze na twintig jaar eigenlijk nog steeds geen enkele ‘Pijnackerse vriendin’ heeft. Wel verder weg, maar dat is praktisch vaak toch lastig.

Mieke denkt aan een of een paar vrouwen van tussen de 45 en de 60 – ongeveer – met wie ze af en toe eens iets zou willen of kunnen ondernemen. Een creatief ochtendje of middagje, een cursusje schilderen of samen de hond uitlaten. Dit in combinatie met af en toe eens een gezellig uurtje samen doorbrengen, kletsen, theeleuten enzovoort. En hoe komt dat dan dat Mieke geen vriendinnen heeft terwijl ze toch een gezellige, spraakzame en normale vrouw is van 52 jaar? Zelf zegt ze dat ze het lastig vindt om contact te maken. Bovendien ga je mensen niet aanspreken met de vraag: zeg zouden we elkaar af en toe eens als vriendinnen kunnen ontmoeten? Dat doe je niet. Meestal vloeit zoiets voort uit een vrijblijvend contact en dan komt van het een het ander. 

Zo makkelijk als echtgenoot Marco heel natuurlijk een praatje kan maken over niks met iemand die hij voor het eerst en misschien ook wel voor het laatst van zijn leven ziet, zo lastig vindt Mieke dat. Sociale media zou een mogelijkheid zijn maar daar heeft ze een beetje een afkeer van, vooral omdat ze geen zin heeft om haar hele privéleven op internet te zetten. Ze vroeg de Telstar onlangs of wij niet een rubriekje met ‘vraag en aanbod inzake gezamenlijke activiteiten’, eventueel met een fotootje en wat persoonlijke informatie erbij kunnen maken. De redactie gaat zich er over buigen!

Kortom: de vriendinnen zijn welkom! 
“Ok als ik dan toch een oproepje mag doen: welke vrouw of vrouwen van zo tussen de 45 en de zestig - ongeveer - zouden het leuk vinden om eens gezellig een bakkie te doen, bij mij of bij de andere thuis. Eventueel in combinatie met een leuke bezigheid, zoals schilderen, mozaïeken, enzovoort. Niet per se met een vaste regelmaat, maar gewoon af en toe iets afspreken samen. Ik heb echt het idee dat er veel meer mensen van rond mijn leeftijd zijn, die best wel wat meer mensen zouden willen zien en samen iets ondernemen. Kan toch haast niet anders in deze tijd”, aldus Mieke.

Mail naar: Mieke.lodder@icloud.com


Het complete levensverhaal van Mieke is te lezen in de Telstar/Eendracht van deze week, in de rubriek: Blik op Dorpsgenoten!

Meer berichten