Vaccinaties voor huisartsen | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Vaccinaties voor huisartsen

  •   keer gelezen   Actueel

Op zaterdag 23 januari start in regio West de vaccinatie van de huisartsen met het Moderna-vaccin. Dit gebeurt in het LUMC en het HagaZiekenhuis. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft een inventarisatie gedaan om hoeveel huisartsen het gaat. In regio West hebben 1.776 huisartsen en medewerkers werkzaam in de huisartsenspoedzorg een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen.

De vaccinatie van de huisartsen komt sneller dan verwacht. Huisartsen lopen een verhoogd risico op besmetting met het Covid-19 virus omdat zij regelmatig in aanraking komen met besmette patiënten. Het moment waarop huisartsen gevaccineerd zouden worden was nog onduidelijk. Door de snelle opkomst van de Britse variant van het Covid-19 virus is in overleg gekozen om alle huisartsen snel te vaccineren. Zij hebben een belangrijke rol in de uitvoering van de vaccinatiestrategie van het kabinet, en moeten daarom zelf beschermd zijn wanneer zij het vaccin toedienen.

Coördinatie
De uitvoering vindt plaats onder coördinatie van de LNAZ (Landelijk Netwerk Acute Zorg), in samenwerking met de LHV en InEen (de vereniging van o.a. de huisartsenposten). De LNAZ heeft eerder ook de coördinatie gedaan voor de vaccinatie van de andere acute zorgprofessionals, die van de ziekenhuizen en de ambulances.

Meer berichten