De burgemeester kreeg de eer om als eerste het boekje te ontvangen.
De burgemeester kreeg de eer om als eerste het boekje te ontvangen.

Herinnering aan tienjarig jubileum van HIP

Actueel 333 keer gelezen

Het Historisch Informatie Punt (HIP) is niet meer weg te denken uit de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Al 10 jaar is er een waardevol samenwerkingsverband met het Historisch Genootschap ‘Oud Pijnacker’ en de bibliotheek om de lokale historie voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Ter ere van het jubileum ging de werkgroep van het HIP aan de slag met de haast onmogelijke opdracht om hun werk van de afgelopen jaren samen te vatten in een boekje. “We hebben in de afgelopen 10 jaar zoveel behandeld van de lokale geschiedenis, dat het onmogelijk leek dit samen te vatten in een boekje met 40 bladzijden. Het werd voor mij dan ook de kunst van het weglaten, wat een hele uitdaging was.” vertelt Annette Theeuwsen-Kardol, lid van de werkgroep, over het selectieproces. Het resultaat is een kort en bondig overzicht in woord en beeld van alle onderwerpen die de revue gepasseerd zijn. Het jubileumboek is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Fonds 1818.

De burgemeester kreeg de eer om als eerste het boekje te ontvangen. “Heel veel dank voor het schitterende boek dat ik heb ontvangen wat een prachtig overzicht geeft van de activiteiten de afgelopen tien jaar. Ik hoop dat het HIP nog vele jaren de inwoners van onze gemeente over de geschiedenis blijft informeren”, zegt burgemeester Ravestein. De leden van het HGOP kregen het boekje thuisbezorgd. Nieuwsgierig naar het jubileumboek? Op de website van Bibliotheek Oostland is het boekje digitaal te bekijken en zodra de bibliotheek weer open is kunnen geïnteresseerden op zaterdagochtend tussen 11.00 en 13.00 uur bij het HIP een exemplaar ophalen.

Uit de krant