Bloom Makery verrast lokale dorpshelden met bosje gerbera’s | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Marco Filippo van de Guyter ontvangt een bosje kleur uit handen van Joyce Lansbergen. (Foto: Linda Straathof)</p>

Marco Filippo van de Guyter ontvangt een bosje kleur uit handen van Joyce Lansbergen. (Foto: Linda Straathof)

Bloom Makery verrast lokale dorpshelden met bosje gerbera’s

  •   keer gelezen   Actueel

Joyce Lansbergen, onderneemster en oprichtster van Bloom Makery in Delfgauw, zet haar persoonlijke helden uit de buurt in het zonnetje. Het afgelopen jaar was een achtbaan, de coronacrisis heeft ons allemaal hard geraakt en alles is anders dan we gewend zijn. Juist in deze tijd is het extra belangrijk om voor elkaar te zorgen en om vrolijkheid te verspreiden. Joyce is langs drie van haar helden uit de buurt geweest om hen in het zonnetje te zetten en extra ‘flower energy’ te geven!

De eerste held die Joyce heeft verrast was Marco Filippo, eigenaar van De Guyter. Dé kroeg van Pijnacker-Nootdorp waar ook Joyce vele uren heeft doorgebracht. Voor hem en zijn team was het niet makkelijk. Na het sluiten van alle horeca stonden zij opeens voor een grote uitdaging. “Ik ging van wekelijks tachtig uur werken en ondernemen naar maar een paar uur in de week. Daarbij merk ik dat de regels en beslissingen vanuit de overheid soms frustraties meebrengen”, vertelt Marco. 

Ondanks dat Marco nu geen biertjes kan tappen, zit hij niet stil. Naast de take-away van de Guyter, brengt hij nu meer tijd door met zijn vrienden. Op de vraag of hij zich nu niet verveelt, reageert hij lachend. “Nee hoor, ik vermaak me wel. Ik heb nu ook weer wat meer tijd voor andere hobby’s zoals gitaar spelen, sporten en Netflix.” Marco blijft nuchter en optimistisch. “Tijdens zo’n lockdown zie je pas echt wie je vaste klanten zijn en ik haal enorm veel energie uit alle fijne reacties vanuit de omgeving. Ik kan niet wachten tot we weer gasten mogen ontvangen!”


Van de kroeg, ging Joyce naar het gloednieuwe pand van Plus Sabine Zondag. Het team van Plus Sabine Zondag staat dag in dag uit klaar voor haar klanten en werkt hard voor gevulde schappen. Daarom zet Bloom Makery Sabine Zondag en haar team ook in het zonnetje. “Het jaar 2020 heeft naast veel vervelende dingen ook heel veel mooie dingen met zich meegebracht”, vertelt Sabine. “Ik ben trots dat mijn team klaar staat voor elkaar en het bedrijf. We doen dit echt samen. Dat vind ik mooi om te zien.” 

Sabine is net als Joyce een jonge onderneemster en heeft het afgelopen jaar dan ook veel ondernomen om haar klanten en lokale ondernemers te helpen. Zo was Plus Sabine Zondag de eerste supermarkt in de buurt met een waterpunt, waar klanten hun handen kunnen wassen, en heeft Sabine medewerkers van onder andere De Soete Suikerbol, Gyrosland en een pedicurezaak aangenomen die tijdelijk niet kunnen werken. Wat een bos vrolijke gerbera’s voor Sabine doet? “Bloemen maken mij onwijs vrolijk en geven een extra gezellige sfeer! Zeker in deze tijd zorgen bloemen voor meer blijdschap”, zegt ze. Sabine kijkt met veel enthousiasme en goede moed naar het nieuwe jaar en hoopt op meer rust en stabiliteit.


Tot slot is Joyce langs geweest bij een van de vele helden uit de zorg. Naamgenote Joyce Vijbel werkt in de thuiszorg in regio Rijnmond en Lansingerland. Joyce is heel blij dat ze haar patiënten kan helpen. “Ik vind het soms wel moeilijk om te zien dat iemand zich eenzaam voelt. Het liefst blijf ik dan nog even, maar daar is helaas niet altijd tijd voor.” Joyce straalt veel zorgzaamheid uit en kijkt terug op een bijzonder jaar. “Ik ben er de afgelopen tijd echt achter gekomen dat wij samen als mens en maatschappij zoveel meer aan kunnen dan we denken!”

Naast Marco, Sabine en Joyce zijn er nog veel meer helden. Wie is jouw persoonlijke held en verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Joyce Lansbergen roept je op om jouw held op de Instagram of Facebook van Bloom Makery te taggen met de reden waarom diegene extra ‘flower energy’ kan gebruiken. Wie weet zet Bloom Makery jouw held persoonlijk in het zonnetje! 

Bekijk de website voor meer informatie: www.bloommakery.nl.


Door Maxime Booi

Meer berichten