Ipse de Bruggen start met vaccinatie van cliënten met een verstandelijke beperking | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Foto: Gustavo Fring</p>

Foto: Gustavo Fring

Ipse de Bruggen start met vaccinatie van cliënten met een verstandelijke beperking

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Ipse de Bruggen start maandag 18 januari 2021 op landgoed de Hooge Burch in Zwammerdam, buurtschap Craeyenburch in Nootdorp en landgoed Ursula in Nieuwveen met de vaccinatie van cliënten met een verstandelijke beperking. 

Ipse de Bruggen is door het ministerie van VWS uitgenodigd om al komende week (vanaf 18 januari) een deel van de cliënten te vaccineren met het Pfizer vaccin. 

Jan van Hoek, voorzitter van de raad van bestuur Ipse de Bruggen, juicht de vaccinaties toe, al hoopt hij dat er snel nog meer cliënten en medewerkers kunnen worden gevaccineerd. “We zijn blij met deze eerste stap die de zorg aan deze cliënten veiliger zal maken en op termijn zicht geeft op het versoepelen van de coronamaatregelen. We hopen dat de besmettingen nu nog verder afnemen en dat we hierdoor snel weer terug kunnen naar normale omstandigheden. Juist ook voor onze kwetsbare cliënten en voor zorgmedewerkers is dat van groot belang.” 

Geselecteerde groep
Voor de cliënten die bij de geselecteerde groep horen, wordt zorgvuldig gekeken of er geen contra-indicaties zijn waardoor er (nu) niet gevaccineerd kan worden, zoals bijvoorbeeld allergieën en medicatie. Het vaccineren gebeurt onder verantwoordelijkheid van de Artsen Verstandelijk Gehandicapten. We zorgen ervoor dat de geselecteerde groep cliënten die toestemming geeft of voor wie toestemming wordt verleend, volgende week gevaccineerd kan worden. Na een eerste vaccinatieronde volgen er nog een tweetal rondes. Het is nog niet bekend wanneer die volgende rondes plaatsvinden en we hopen dat deze snel volgen. 

Toestemming
Voor het toedienen van het coronavaccin is toestemming nodig van de cliënt als deze wilsbekwaam is of van de wettelijk vertegenwoordiger. Cliënten die op een andere locatie van Ipse de Bruggen wonen, kunnen worden gevaccineerd in één van de volgende vaccinatierondes. Daarbij kunnen wellicht ook andere vaccins worden gebruikt. Het is nog niet bekend wanneer deze vaccinatierondes plaatsvinden.

Meer berichten