Politie in actie na melding Parklaan | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Politie in actie na melding Parklaan

  •   keer gelezen   Actueel

Meerdere inwoners belden vannacht de politie, nadat zij hadden gezien dat een persoon in de omgeving van de Parklaan in Pijnacker aan portieren van auto’s voelde.

Ook wisten de melders informatie te geven over het voertuig waar betreffende persoon mee was gekomen.

“Het genoemde voertuig troffen wij in de omgeving aan. Hierop hebben wij direct met meerdere politie-eenheden in de omgeving zoekslagen naar de persoon gemaakt. Omdat de persoon niet werd aangetroffen, maar wij wel het vermoeden hadden dat hij/zij nog in de buurt was, hebben wij post gevat op het voertuig”, vertelt een politieagent.

“Na enige tijd kwam het voertuig in beweging en werd deze door ons aan de kant gezet. In het voertuig bleek inbrekerswerktuig aanwezig te zijn, waar geen goede verklaring voor gegeven kon worden. Daarnaast bleek de bestuurder geen rijbewijs te kunnen tonen, wat bij ons vraagtekens opriep.”

“Bij navraag in onze systemen bleek de bestuurder een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Aangezien het niet de eerste keer was dat de bestuurder hiermee reed, hebben wij in overleg met de Officier van Justitie besloten het voertuig in beslag te nemen. De politiekraan heeft deze afgevoerd”, vervolgt de politieagent.

“Omdat wij in de auto, dan wel bij de bestuurder, geen zaken aantroffen die ons naar een strafbaar feit konden brengen, hebben wij de persoon met een aantal bekeuringen op zak weggestuurd. Maar dan wel lopend.”

“Eindstand:- Bekeuring voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een rijbewijs;- Bekeuring voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs;- Bekeuring voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig;- Inbeslagname inbrekerswerktuig;- Inbeslagname voertuig;- En een flinke wandeling naar huis”, zo vat de politieagent de situatie samen.

Meer berichten