Marianne, Maartje, Diane, Marjolein, Patricia, Anke en Geraldine zitten niet stil in coronatijd.
Marianne, Maartje, Diane, Marjolein, Patricia, Anke en Geraldine zitten niet stil in coronatijd.

Dorpsgenoten organiseren puzzeltocht in saaie tijd

wo 6 jan 2021, 08:44 Actueel 2.009 keer gelezen

Het lijkt erop dat we voorlopig nog even in lockdown zitten. Marianne, Maartje, Diane, Marjolein, Patricia, Anke en Geraldine gaan niet bij de pakken neer zitten en organiseren een stoere puzzeltocht door onze groene omgeving.

“Wat zullen we doen om te blijven bewegen, de kinderen en onszelf achter een scherm vandaan te krijgen en een frisse neus te halen in de nabije natuur?”, vraagt Geraldine Dijk zich hardop af. Samen met vrienden uit Nootdorp, De Bras en Delft organiseert ze een heuse puzzeltocht door de Delftse Hout. “Ga er op uit met onze puzzelwandeling in de Delftse Hout”, zegt ze enthousiast.

Aanmelden
Om je aan te melden ga je naar www.africaclassic.nl/cyclingforgirls. “Daar sponsor je ons goede doel Amref Flying Doctors voor minimaal € 10,- via de knop ‘Foto Puzzelwandeling’. Je vult je mailadres in bij ‘persoonlijk bericht’ en je ontvangt de beschrijving van de speurtocht zo snel mogelijk in je mailbox”, zo legt ze uit.

Volgens de regels
Je loopt deze wandeling, geheel volgens de geldende coronamaatregelen, alleen met je eigen huishouden of in een tweetal op een moment dat je zelf kiest. Deze wandeling is geschikt voor iedereen van 5 tot 85 jaar oud, mits voorzien van goede schoenen en een scherpzinnige blik.

Geraldine vervolgt: “Om kans te maken op een leuke prijs, mail je ons de oplossing van de puzzelspeurtocht vóór 19 januari. Je mag de wandeling zo vaak lopen als je wilt. Als je je buren of vrienden ook naar buiten wil lokken met deze leuke wandeling, vraag hen dan ook ons te sponsoren voor je de beschrijving doorgeeft.”

Cycling For Girls
Tot slot vertelt Geraldine nog even over de Cycling For Girls: “Wij zijn team Cycling For Girls en wij gaan voor de projecten van Amref 400 km en 4000hm fietsen in Malawi, Afrika. Met jouw bijdrage help je onder anderen de meisjes en jonge vrouwen daar aan een betere gezondheidszorg, een beter leven zonder gedwongen huwelijken, tienerzwangerschappen en besnijdenis en een betere opleiding. Educate a girl and you educate a nation”, besluit ze.

Lekker gezond
Marianne, Maartje, Diane, Marjolein, Patricia, Anke en Geraldine hopen dat heel Pijnacker-Nootdorp meedoet aan de puzzeltocht. Enerzijds is dat lekker gezond, leuk en sportief en aan de andere kant help je ook nog eens je medemensen. Alle informatie en aanmeldmogelijkheden zijn te vinden op de website: www.africaclassic.nl/cyclingforgirls.

Uit de krant