Het bestuur van De Noordpolder is op vele fronten actief. Van links naar rechts: Kitty van Dijk (voorzitter), Marleen van der Haagen, Fred van der Helm (secretaris) en Niek van Dongen (penningmeester).
Het bestuur van De Noordpolder is op vele fronten actief. Van links naar rechts: Kitty van Dijk (voorzitter), Marleen van der Haagen, Fred van der Helm (secretaris) en Niek van Dongen (penningmeester).

Kerst drive-thru in de Noordpolder

Actueel 673 keer gelezen

Vrijdag was het ondanks de lockdown toch een beetje gezellig aan de Vrederustlaan in Delfgauw. De buurtvereniging hield een coronaproof kerst drive-thru.

In normale omstandigheden organiseren ze in de Noordpolder elk jaar onder meer een zomerbarbecue, een kerststukjesworkshop en nieuwjaarsreceptie. Helaas gingen al deze activiteiten dit jaar niet door. De buurtvereniging is normaal gesproken een zeer veelzijdige, gezellige vereniging, maar gezondheid staat uiteraard voorop. “Omdat de plaatselijke speciaalzaken ook de omzet missen van onze feesten bedachten wij een drive-thru waarbij ieder lid van de verenging een lekkere fles wijn van De Helm en een heerlijk zakje bonbons van Rijnbeek kreeg. Aan de kinderen was ook gedacht in de vorm van een zakje kerstsnoepjes en amarylliskweker Wubben bood iedereen een bosje amaryllissen aan”, vertelt voorzitter Kitty van Dijk. Er werd zeer enthousiast gereageerd op de leuke actie. 

“Door iedereen werd het kleine beetje gezelligheid erg op prijs gesteld”, vervolgt Kitty. “We hadden vrolijke kerstmuziek draaien. Er was zelfs iemand die het zo gezellig vond, dat hij zei: ik wil het liefst uit de auto springen en gaan dansen!”, lacht Kitty. “Het zijn een beetje saaie maanden geweest, maar achter de schermen blijft het bestuur actief. De bermen worden elk jaar in eigen beheer gemaaid. Ook de inspanningen tot het aansluiten van de Noordpolder op de nieuwe Komkommerweg gaan onverminderd door”, vertelt ze. 

Vooral over de aansluiting op de Komkommerweg heeft Kitty een goed gevoel: “Wethouders Ilona Jense en Frank van Kuppeveld zijn enthousiast en we houden elkaar goed op de hoogte. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we dit kunnen realiseren, want dan belasten wij als Noordpolderbewoners niet langer de Noordeindseweg en de Rijskade.” De recente ontwikkelingen zouden onlangs al tijdens een vergadering worden besproken, maar dat loopt vanwege corona allemaal even anders. Wellicht dat in 2021 iedereen gevaccineerd en wel de laatste stand van zaken met elkaar kan doornemen!

Uit de krant