Afbeelding

Blije gezichten in de deuropening bij kerstactie Young Connection

Actueel 626 keer gelezen

Blije en verraste gezichten in de deuropening. Want het is leuk om een middagje kerstman te spelen voor mensen die verder bijna niemand zien of zich nog altijd een beetje onwennig voelen in Nederland. 

Dinsdag 22 december bezorgden zeven vrijwilligers van Young Connection pakketjes namens de organisatie. Ze belden aan bij zo’n 50 huishoudens die het afgelopen jaar op de één of andere manier hulp ontvingen via het netwerk: van een bezoek-, taal-, huiswerk of boodschappenmaatje.

De pakketten bestonden uit onder meer een kaars, chocolade, een kerstmuts, spelletje, kerststol en plantje. De actie is mogelijk gemaakt dankzij donaties van inwoners van Pijnacker-Nootdorp en tuincentrum GroenRijk. 

Kerstkaartenactie
Daarnaast hebben Fleur en Nynke, twee vrijwilligers van Young Connection, een kerstkaartenactie opgezet op hun school: het Montaigne Lyceum Ypenburg. Zij gingen de klassen rond en de opbrengst overtrof met 580 kaarten alle verwachtingen. De kaarten zijn bezorgd bij Buurtzorg en de woonzorgcentra van Pieter van Foreest.

De kaarten werden gedoneerd door Kuntzbloemen, docenten en leerlingen van het Montaigne Lyceum en door een echtpaar dat na het lezen over de actie spontaan besloot zelf gemaakte kaarten te doneren. 

Bestuur en medewerkers van Young Connection wensen alle inwoners van Pijnacker-Nootdorp fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant