Ook de zwemverenigingen krijgen een huurcompensatie.
Ook de zwemverenigingen krijgen een huurcompensatie.

Sportclubs krijgen korting op huurprijs accommodatie

Actueel 1.159 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Sportaanbieders in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, die gebruik maken van de gemeentelijke sportaccommodaties, krijgen vijftig procent korting op de huurprijs in het vierde kwartaal van 2020. 

Deze korting wordt verleend, omdat de accommodaties niet optimaal zijn gebruikt in verband met de maatregelen rondom corona. De gemeente geeft een korting op de huur als steuntje in de rug in deze moeilijke tijd. Zwemverenigingen, die gebruik maken van zwembad de Viergang, krijgen via een bijdrage aan Sportfondsen Pijnacker-Nootdorp huurcompensatie voor de periode van 2 weken. Tussen 5 en 18 november kon er namelijk geen gebruik worden gemaakt van het zwembad in verband met een landelijke sluiting. De kosten hiervan worden circa op €86.000,- geraamd. 

Dit bedrag wordt in de begroting ten laste van bestemmingsreserve ‘Financiële gevolgen gelegd en wordt op de jaarrekening 2020 verrekend. Het verenigingsleven staat onder druk. Sportaanbieders doen hun best om daar waar mogelijk is activiteiten aan te bieden en leden, vrijwilligers, jeugd en ouders te behouden. Sportverenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de ledenbinding. Gemeenten worden overigens door het Rijk gecompenseerd voor de kosten ten gevolge van de maatregelen rondom corona.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant