Afbeelding

Duizenden euro’s voor de Voedselbank dankzij team Pera & Pasha

Actueel 2.217 keer gelezen

Pijnacker - Op maandag 23 november werd de grootste gehaakte kerstboom van Nederland door Pera & Pasha op het Raadhuisplein in Pijnacker neergezet. De gehaakte lapjes in de kerstboom waren fictief te koop en de opbrengst hiervan doneert de winkel aan Voedselbanken Nederland.

De kerstboom is gem(h)aakt van vierkanten lapjes van twintig bij twintig centimeter en is maar liefst tien meter. De zogenaamde granny’s zijn gemaakt door de achterban van de wolwinkel via social media, zoals bijvoorbeeld de facebook groep “Crochet Studio” en de bedrijvenpagina van Pera & Pasha op facebook en YouTube.

Oscar de Bruyn, initiatiefnemer en eigenaar van de wolwinkel Pera Pasha: “Bij deze actie zijn de woorden samen en gelijk heel belangrijk. In een jaar waar corona en discriminatie gespreksonderwerp nummer een zijn, wil ik juist het tegenovergestelde met deze actie neer zetten. Door met onze achterban SAMEN de ‘grannys’ te haken en ze mee te nemen in dit verhaal, ontstaat er een saamhorigheidsgevoel, waaraan we juist zoveel behoefte hebben in deze rare tijden. We hebben bewust voor de kleur groen gekozen, maar hebben onze volgers zelf de kleur groen laten kiezen. Groen is groen of het nu lichtgroen of donkergroen is. Elke kleur groen is gelijk en mag in de boom.”

Pien de Ruig, bestuurslid Communicatie Voedselbanken Nederland: “We vinden dit een enorm sympathieke actie van Pera Pasha. En ook de gedachte erachter is inspirerend. In deze tijden van Corona, waarbij het aantal klanten bij de voedselbank stijgt, kunnen we elke hulp goed gebruiken. We zijn er erg blij mee.”

De granny’s waren fictief te koop voor een euro. Men kon ook een haakster/breister sponsoren. Toen de actie op 23 november startte was het doel om 3000 euro op te halen. Dinsdag zal Pera & Pasha de grootste gehaakte cheque overhandigen aan de Voedselbanken Nederland met ruim het dubbele, want de wolwinkel zet de verdubbelaar in! “Samen zijn we gelijk en maken we er een mooie kerst van”, aldus Oscar.

- De boom kopen voor uw eigen onderneming of organisatie? Dat kan: klik hier!




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant