Afbeelding

College van B&W maakt prestatieafspraken met Staedion

Actueel 802 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het college heeft samen met Staedion en Woonzorg Nederland prestatieafspraken gemaakt voor de periode 2021. De afspraken zijn verdeeld in vier hoofdthema’s: mooi wonen en prettig leven, passende woningen voor inwoners, duurzaam wonen en een thuis voor alle doelgroepen. 

Voor thema mooi wonen en prettig leven zet Staedion een huismeester in, complexbeheerder en bewonersconsulenten. Ook wordt er samengewerkt op verschillende lokale en regionale activiteiten binnen het sociaal domein. Op deze manier streeft Staedion ernaar om de buurten leefbaar te houden. Woonzorg Nederland zet zich met name in op het bevorderen van de samenredzaamheid van de bewoners en het versterken van bewonersnetwerken, ook is er een bewonersconsulent bereikbaar binnen het complex. Staedion gaat naar verwachting 72 sociale huurwoningen realiseren in de Scheg. Verder zijn de eerste gesprekken tussen de gemeente en Staedion over het project Hart van Nootdorp van start gegaan. “Staedion heeft per 1 november 2020 1073 zelfstandige woningen overgenomen van Vestia in Nootdorp. Steadion gaat ook een deel van de woningen die Vestia geliberaliseerd had terugbrengen onder de sociale vlag, daar zijn we heel blij mee”, zegt wethouder Van Kuppeveld. 

Met Staedion is namelijk afgesproken dat de 158 niet-DAEB woningen onder de 180 WWS punten extra overgeheveld worden naar het DAEB segment. Hiermee levert Staedion een grote bijdrage aan het behoud en het vergroten van de sociale woningvoorraad. Staedion, Woonzorg Nederland en de gemeente zetten zich samen in op het huisvesten van verschillende doelgroepen. Het gaat hierbij in ieder geval om vergunninghouders, spoedzoekers en kwetsbare inwoners. Daarnaast zijn er ook prestatieafspraken gemaakt met Rondom Wonen. Rondom Wonen zet in op leefbaarheid door de inzet van een sociaal wijkbeheerder, woonoverlast aan te pakken en bewonersinitiatieven d.m.v. een budget mogelijk te maken. De komende vier jaar wil Rondom Wonen minimaal 240 nieuwe sociale huurwoningen toevoegen binnen de gemeente en streeft ernaar om 445 woningen te realiseren. Met Rondom Wonen zijn er daarnaast nog afspraken gemaakt over het behoud van de bestaande sociale woningvoorraad. Zo worden geen extra woningen geliberaliseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant