Op de foto Lucas de Boer Rondom Wonen, wethouder Frank van Kuppeveld en de voorzitter van Argos André Plooij. Het momentum vond plaats bij de rotonde Tuinderweg/Overgauwseweg op de nieuwbouwlocatie Tuindershof.
Op de foto Lucas de Boer Rondom Wonen, wethouder Frank van Kuppeveld en de voorzitter van Argos André Plooij. Het momentum vond plaats bij de rotonde Tuinderweg/Overgauwseweg op de nieuwbouwlocatie Tuindershof.

Gemeente, Rondom Wonen en huurders maken prestatieafspraken

Actueel 1.810 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen en huurdersvereniging Argos hebben samen afspraken gemaakt over het wonen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Op 10 december 2020 worden de prestatieafspraken 2021 – 2024 officieel ondertekend door alle betrokken partijen. Het is voor het eerst dat er langjarige afspraken worden gemaakt. De betrokken partijen zijn blij dat hiermee de samenwerking langdurig wordt verankerd. De voortgang van de afspraken wordt jaarlijks gemonitord.

Wat zijn de prestatieafspraken
Woningcorporaties maken jaarlijks afspraken over de prestaties die zij gaan leveren met gemeenten en huurdersorganisaties, zoals vastgelegd in de Woningwet. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken over de woningtoewijzing, betaalbaar wonen, leefbare wijken of voldoende passende woningen.

Afspraken Pijnacker-Nootdorp
Er is een grote behoefte aan meer betaalbare en duurzame huurwoningen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Partijen hebben afspraken gemaakt over de invulling daarvan voor 2021. Voor 2021 is het de ambitie op het vlak van nieuwbouwproductie de start van de bouw van 67 sociale huurappartementen in Tuindershof Noord (oplevering medio 2022), 50 appartementen in Tuindershof Zuid (oplevering medio 2022) en 30 appartementen op de Stanislas locatie (oplevering eind 2022).

Verder zijn er afspraken gemaakt over nieuwe ontwikkellocaties waarbij zowel de gemeente als Rondom Wonen de doorstroming binnen de woningvoorraad als speerpunt willen gebruiken. Op het gebied van duurzaamheid is Rondom Wonen bezig met een pilotproject bij een van de flats in Pijnacker Noord. Verder gaat Rondom Wonen ook in 2021 door met het plaatsen van zonnepanelen. Rondom Wonen wil ook graag samen met de gemeente bekijken welke aanvullende maatregelen er vanuit de gemeente en vanuit de corporatie genomen kunnen worden om de doorstroming in de sociale huurvoorraad te bevorderen.

De afspraken zijn een goede basis voor de samenwerking tussen de gemeente, Rondom Wonen en huurdersvereniging Argos. Op deze manier werken we samen aan een thuis voor onze (toekomstige) huurders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant