Logo telstar-online.nl
<p>Het professionele blaaskwartet The Lovebells met in hun midden de Schipluidens/Pijnackerse trompettist Ruben van der Kleij.</p>

Het professionele blaaskwartet The Lovebells met in hun midden de Schipluidens/Pijnackerse trompettist Ruben van der Kleij.

Lovebells gaan CD opnemen voor ouderen

  •   keer gelezen   Actueel

Het professionele blaaskwartet The Lovebells met in hun midden de Schipluidens/Pijnackerse trompettist Ruben van der Kleij – ook bekend van Show and Marching Band Drumfanfare Haaglanden – wil graag zo snel mogelijk aan de slag met de productie van een CD met liederen waar ouderen in deze coronatijd op kunnen bewegen en die ze lekker kunnen meezingen.

The Lovebells zijn het hele coronajaar lang actief geweest met meer dan honderd optredens bij zorgcentra en verpleeghuizen. Ook in december gaan ze weer op pad. De gemeenten Rotterdam en Den Haag subsidiëren in totaal 45 optredens langs verzorgingstehuizen. Om ook in het nieuwe jaar weer volop aan het spelen te kunnen gaan, rees het idee om naast het verzorgen van optredens een CD op te nemen met heel gevarieerde muziek die de mensen aanspreekt.

Ruben van der Kleij vertelt dat The Lovebells daarvoor een crowdfundingactie zijn begonnen die ongeveer 10.000 euro moet opbrengen. Het idee is om 500 CD’s te laten drukken en tien ‘herbelevings-concerten’ te laten plaatsvinden in maart/april.

Op dit moment is een kwart van het geld ‘vergaard’. Naast verschillende fondsen blijken ook fans en sympathisanten bereid om een financiële bijdrage te leveren. Doneren kan via de site www.coronamuziek.nl.

The Lovebells maken aanstekelijke muziek met twee saxofoons en twee trompetten. Bij de optredens die ze dit jaar hebben verzorgd, heerste meteen sfeer en dynamiek. Dit soort optredens zijn redelijk zeldzaam maar als je dan als muziekgezelschap een leuke CD kunt achterlaten dan kan het ook feest zijn, als The Lovebells er live niet bij zijn.

Meer berichten