Afbeelding
Dorp in Actie

Doe mee met Kaart Gebaar!

di 8 dec 2020, 20:36 Actueel

Nootdorp - Carla van der Aa (27) uit Nootdorp is een kerstkaartenactie gestart: ‘kaart gebaar’, waaraan iedereen kan deelnemen. 

“Het idee is om een kerstkaart in een brievenbus te doen of af te geven aan iemand die je niet kent of niet zo goed kent. Het gaat er mij om dat je door middel van zo’n kaart aandacht door geeft. En dat je een seintje krijgt én geeft ‘ik zie je’.

Het idee is heel simpel:
- Schrijf op een kerstkaart wat je aan een (on)bekende toewenst
- Voeg de instructiekaart toe. (Te vinden op
de website)
- Doe vanaf deze week de envelop bij een (on)bekende in de brievenbus
- Herhaal de stappen zo vaak als je wilt

“We leven allemaal in een situatie die nogal anders is dan we gewend zijn. Waarin er verschillende problemen, beperkingen, ervaringen, lasten, denkbeelden en gevoelens worden ervaren. Voor iedereen is dit anders. Zoals ik laatst las: ‘We zitten allemaal in dezelfde storm, maar niet in dezelfde boot’. In deze tijd, waarin ook logischerwijs onbegrip naar elkaar is, vind ik een kaart met een groet/wens een mooi gebaar om te krijgen én te geven. Om naar de boot naast je te seinen ‘ik zie je’. Want ondanks dat iedereen zijn eigen ideeën en gedachtes heeft en zijn eigen waarheden kent; uiteindelijk zijn we allemaal hetzelfde wezen mens”, aldus Carla.

- kaartgebaar.wordpress.com
- facebook.com/kaartgebaar

Uit de krant