Foto: Remco van Vondelen Fotografie
Foto: Remco van Vondelen Fotografie

Wethouder Peter Hennevanger leeft mee met leerlingen en medewerkers Stanislas

ma 7 dec 2020, 15:44 Actueel

Pijnacker - Vanmorgen zijn zowel de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp als de wethouder van onderwijs door de directie en stichtingsbestuur van het Stanislascollege telefonisch op de hoogte gebracht van de maatregelen op de school.

In verband met het oplopende aantal corona-besmettingen onder leerlingen en leerkrachten op het Stanislas in Pijnacker, wordt er van woensdag 9 december tot en met maandag 14 december online les gegeven. De maatregel is feitelijk al direct van kracht, omdat dinsdag een studiedag betreft.

De redactie van Telstar Online stelde enkele vragen aan Peter Hennevanger, de wethouder van onderwijs in onze gemeente.

Is de wethouder van mening dat dit een goed besluit is?
De wethouder heeft begrepen dat dit besluit weloverwogen is geweest en dat de leiding van de school ook de GGD hierbij heeft betrokken. Op grond van de gesprekken met de leiding van de school is de wethouder van mening dat dit een juist en verantwoord besluit is. Ook gezien de gezondheid en veiligheid van zowel leerlingen als personeel van de school.

Wat wil de wethouder meegeven aan de kinderen die nu thuis moeten leren?
De wethouder laat weten dat hij meeleeft met de leerlingen, die door de gevolgen van de Corona pandemie, nu weer een week hun onderwijs online moeten volgen. Verder laat hij weten de leerlingen en medewerkers van de school die zelf getroffen zijn door het virus van harte beterschap en een spoedig herstel te wensen.

In hoeverre is de gemeente betrokken geweest bij dit besluit?
Het genomen besluit is een verantwoordelijkheid van de leiding van de school zelf. De wethouder laat weten dat hij in dit soort zaken altijd direct door de leiding van de school persoonlijk op de hoogte wordt gehouden. Wat dat betreft zijn de lijnen in onze gemeente heel kort en open.


Uit de krant