Afbeelding

Stanislas vanaf woensdag gesloten vanwege oplopende aantal corona-besmettingen

ma 7 dec 2020, 15:01 Actueel 8.709 keer gelezen

Pijnacker - In verband met het oplopende aantal corona-besmettingen onder leerlingen en leerkrachten op het Stanislas in Pijnacker, wordt er van woensdag 9 december tot en met maandag 14 december online les gegeven.

Regiodirecteur Lucas Onderwijs Fons Loogman bevestigt het nieuws tegenover de redactie van Telstar Online. “Het klopt dat de leerlingen van de school van woensdag 9 december tot en met maandag 14 december online onderwijs krijgen”, zegt hij maandagmiddag. De maatregel is feitelijk al direct van kracht, omdat dinsdag een studiedag betreft. 

Na overleg met de GGD en de regiodirecteur heeft de rector dit besluit genomen in het belang van de gezondheid en veiligheid van medewerkers en leerlingen. Dit weekend was het aantal besmettingen onder de leerlingen toegenomen tot 34 en onder leraren tot 11.

“De GGD had geen aanwijzingen voor een specifieke haard in een bepaalde klas of groep maar vond het toch wel een goed idee om tot online lessen over te gaan om zodoende te helpen de trend te keren. De school is gehuisvest in een modern gebouw met een goed ventilatiesysteem. De mondkapjes zijn al enige weken verplicht in de gangen. Rector Van Poortvliet heeft de ouders en leerlingen gevraagd om ook buiten school het aantal ontmoetingen te beperken”, aldus Loogman.

Uit de krant