Logo telstar-online.nl
<p>De politie stond vanochtend al vroeg met een lasergun te controleren. (Foto: politie Pijnacker-Nootdorp) </p>

De politie stond vanochtend al vroeg met een lasergun te controleren. (Foto: politie Pijnacker-Nootdorp)

Politie controleert snelheid op Zijdeweg

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - De politie is druk aan het controleren op snelheid op de Zijdeweg in Pijnacker, de nieuwe verbindingsweg tussen de N470 en de Katwijkerlaan.

“Dit mooie stuk asfalt maakt kennelijk de hardrijder in sommige mensen los”, schrijft de politie op Facebook. “Diverse omwonenden attendeerden ons dan ook op het feit dat de snelheid van 60 kilometer per uur regelmatig overschreden lijkt te worden en dat de Zijdeweg als racebaan gebruikt wordt. Reden genoeg voor ons om de afgelopen weken op diverse momenten op deze locatie de snelheid met behulp van een lasergun te controleren.”

100 kilometer per uur
De politie constateerde inderdaad dat veel bestuurders flink de vaart erin hadden. “Maar uiteraard waren er ook een hoop mensen die zich wél aan de snelheid hielden”, aldus de politie. Gecorrigeerd werden snelheden gemeten tussen de 70 en 100 kilometer per uur. Al deze mensen hebben een stevige bekeuring gekregen, waarbij boetebedragen al snel opliepen tot boven de 200 euro. De politie laat weten dat ze regelmatig op deze plek blijven controleren.

Meer berichten