Winkelcentrum Parade maakt de feestmaand gezellig in Nootdorp | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Winkelcentrum Parade maakt de feestmaand gezellig in Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Centrummanager Debby Leenen van Winkelcentrum Parade in Nootdorp doet haar werk deze maand met een gevoel alsof haar handen op de rug gebonden zijn. “We willen zo graag zo veel maar we kunnen en mogen zo weinig”, zegt Debby die er samen met de winkeliers toch iets gezelligs van wil maken in de feestmaand december.

De intocht van Sinterklaas ging niet door en ook een rondlopende Sint wordt door de gemeente niet toegestaan. Ze begrijpt het en de winkeliers van Parade ook maar het is wel ontzettend jammer. Dan maar vroegtijdig de kerstboom geplaatst. Erwin Steendam van de Winkeliersvereniging Parade vertelt dat het vanaf heden traditie is, dat de winterboom wordt geplaatst op het Paradeplein zodra de wintertijd is ingegaan. De reacties van het winkelend publiek zijn heel positief.

Debby vertelde gisteren dat ze morgen - vandaag dus - alle winkeliers in en rond het winkelcentrum van een mooie kerstboom gaat voorzien. Zo wordt het totale winkelcentrum een zee van kerstbomen en lichtjes.
Horecazaken als Bravo en Intermezzo hebben het heel lastig. Het grootste deel van het jaar bleven ze gesloten. Bravo bakt allerlei lekkere taarten en dergelijke en Intermezzo heeft een take-away-voorziening voor koffie en lunchbroodjes. De winkeliersvereniging heeft via de Paradehoreca onlangs Woonzorgcentrum Veenhage een lekkere hightea aangeboden. “De oudere mensen zijn normaal toch ook onze klanten en die hebben we op deze manier een hart onder de riem willen steken”, zegt Debby.

Er mag dus niet veel maar ‘uitdelen op afstand’ wordt wel toegestaan. Volgend weekend gaat de winkeliersvereniging leuke kerstkaarten uitdelen met een ‘tot anderhalve meter verlengde warme hand’. Bezoekers kunnen er een kerstwens op kwijt en er prijzen mee winnen. Ook tegen de kerst wil de winkeliersvereniging iets gezelligs doen en wat uitdelen. Zoals in ieder geval een unieke Parade-kerstkaart. “We hopen dat we nog een muzikant kunnen laten rondlopen, maar daar moeten we te zijner tijd nog het groene licht voor krijgen”, zegt Debby.

Erwin Steendam zegt tot slot dat het in grote lijn best goed gaat met de Parade. De sfeer is goed en het winkelcentrum doet het goed. Dat mensen in de buurt blijven met boodschappen doen en winkelen, is gunstig voor Parade. Het is ook veilig. Onderzoek wijst uit dat winkels die serieus maatregelen nemen het best worden bezocht.
Het laatste nieuws is dat de HEMA gaat verhuizen naar de leegstaande winkel aan de Kortebaan en dat JUMBO er 600 meter bij krijgt. Deze operatie staat gepland voor voorjaar/zomer 2021.

Meer berichten