Young Connection zoekt alvast de kerstkaarten uit bij kuNZtbloemen | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Joyce is helemaal happy met de kaarten.</p>

Joyce is helemaal happy met de kaarten.

Young Connection zoekt alvast de kerstkaarten uit bij kuNZtbloemen

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Midden in de coronatijd, zijn Nelleke Nagtegaal en Saskia Koot een bedrijf begonnen: kuNZtbloemen. Nelleke is floral designer bij “bloemenn” en Saskia is fotograaf bij “ZassFotoos”, beiden woonachtig in Nootdorp. 

Wat een jaar geleden bij toeval is begonnen, tijdens het creatief fotograferen van een bloemstuk, is nu uitgegroeid tot een serieus kunstzinnig bedrijf. Het uitgangspunt is het creatief fotograferen van eigenzinnige bloemstukken. Ze volgen hun hart, denken niet in regels, en waaien tijdens een studio foto-avond alle kanten op. De nabewerking kent ook geen grenzen.

Inmiddels maken ze kuNZt voor binnen, buiten, voor op de vensterbank en om per post te versturen. Om deze laatste groep gaat het hier nu. De kaartenlijn. Bij het samenstellen van de kerstkaarten, kregen ze het idee om kaarten beschikbaar te stellen voor een goed doel. Meteen dachten ze aan de organisatie Young Connection, die hulp biedt aan mensen in Pijnacker-Nootdorp. De vrijwilligers van Young Connection, een groep jongeren van 15 tot 30 jaar, zetten hun talenten in voor mensen die hulp nodig hebben. Dat kan eenmalig of regelmatig, individueel of met een groep zijn. Zij verrichten diverse activiteiten, zoals praktische hulp, maatjesprojecten, huiswerk- en taalbegeleiding en groepsactiviteiten. Zij geloven in een maatschappij waar mensen naar elkaar omzien.

Hoe mooi zou het zijn, bedachten de kuNZtbloemen-dames, om die mensen die hulp nodig hebben, blij te maken met een kuNZt-kaart tijdens de kerstdagen? Joyce de Haan, initiatiefneemster bij Young Connection, reageerde verrast door dit aanbod. Nog leuker vond Joyce het dat zij zelf de kaarten mocht komen uitzoeken in de fotostudio in Leidschendam. “Het voelt een beetje als Sinterklaas”, lachte Joyce, “ik mag allemaal mooie kadootjes uitzoeken”.

Tijdens het kletsen, ging er opeens een lampje branden bij Joyce: “Oh wacht even, jullie fotograferen echte bloemen? Geen kunstbloemen? Ik dacht bij de naam van jullie bedrijf dat jullie werkten met plastic bloemen! Nu vind ik het nog leuker! Jullie bedoelen kuNZt in de zin van kunstzinnig, en niet van nep”, alle drie lagen ze dubbel van het lachen. Nelleke en Saskia hebben bijpassende enveloppen bij de kaarten uitgezocht. Wat de kaarten nog meer bijzonder maakt, is dat de gekleurde envelop als een passe-partout kan dienen als je hem inlijst. Dus een klein kunstwerkje op ieders kast of vensterbank voor tijdens de kerstdagen. Na 2 uur “winkelen” waren alle dames super blij! Joyce met haar tasje met kaarten, en Nelleke en Saskia met een goed gevoel.

Meer berichten