Afbeelding

“Rammende renner” mogelijk al langer actief

di 17 nov 2020, 10:28 Actueel 3.842 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Na het bericht over een mishandeling op de Overgauwseweg en de Oudeweg, komen er meer meldingen binnen op onze redactie. Mogelijk is een vooralsnog onbekende hardloper met behoorlijk losse handjes al veel vaker over de schreef gegaan.

Een ander slachtoffer van vermoedelijk dezelfde agressieve hardloper doet haar verhaal. “Ik ben ruim twee jaar geleden ook mishandeld door een hardloper met exact hetzelfde signalement als de hardloper die de jongen van 13 heeft mishandeld vorige week. Een man van eind 50 richting de 60, kort grijs stekeltjes haar, zwarte hardloopkleding met fel fluoriserend geel erin. Ik was op een woensdagavond op de fiets onderweg van de Dobbeplas (ik had bootcamples gehad) naar het centrum van Pijnacker en ik fietste aan de overkant van het zwembad de Viergang op de Noordweg in Pijnacker”, begint ze haar verhaal.

“Ik fietste op het fietspad en ik haalde een groepje jongens in die terug kwamen van een hockeytraining. Het inhalen ging niet zo snel omdat het groepje jongens fietspadbreed fietste en het inschikken om mij erlangs te laten schoot niet echt op ( ze waren met ongeveer 12 en ze waren aan het kletsen met elkaar). Toen ik naast het groepje fietste zag ik de hardloper mij tegemoet komen op het fietspad en hij bleef op het fietspad hardlopen, terwijl hij zag dat wij fietspadbreed fietsten en naast ons (en hem dus) was een breed voetpad en er stond geen enkele auto. Hij bleef echter op het fietspad lopen en pas op het allerlaatste moment stapte hij opzij op het voetpad, maar hij gaf mij nog wel een keiharde dreun op mijn arm. Ik heb twee weken lang een flinke bult op mijn bovenarm gehad die blauw en zeer pijnlijk is geweest. Ik heb er slecht door kunnen slapen, want telkens als ik in mijn slaap per ongeluk op mijn arm ging liggen, werd ik wakker van de pijn.”

“Ik ben hier heel erg van geschrokken, omdat ik dit totaal niet had verwacht en ik snapte er niets van. Ik heb niets gezegd tegen die man en ik heb ook niets verkeerds gedaan. Ik fietste op het fietspad, dat is het enige wat ik deed. Wat had ik dan moeten doen? Had ik dan op het voetpad moeten gaan fietsen, zodat hij op het fietspad kon blijven lopen?”

De vrouw heeft zich destijds gemeld op het politiebureau, maar heeft dit nogmaals gedaan om de slachtoffers te steunen en haar verhaal te delen. Tips over deze hardloper mag je doorbellen naar de politie op nummer 0900-8844.

Verbazing en afschuw over “rammende renner”

Welke hardloper sloeg tiener op de Overgauwseweg een blauw oog?

Agressieve hardloper mogelijk ook betrokken bij mishandeling in Nootdorp


Uit de krant