Omwonenden Zijdeweg en Monnikenweg willen per direct veiligheidsmaatregelen | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Omwonenden Zijdeweg en Monnikenweg willen per direct veiligheidsmaatregelen

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Omwonenden van de Zijdeweg en Monnikenweg willen dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp per direct veiligheidsmaatregelen neemt op het kruispunt van de Zijdeweg met de Monnikenweg. “Ja, er is een verkeersonderzoek beloofd, maar dat gaat allemaal nog een jaar duren. Die tijd is er niet meer, want wij waren zojuist getuige van de derde aanrijding in korte tijd”, zegt een omwonende. 

“Vorige week was de derde fikse aanrijding een feit. Er wordt veel te hard gereden, met desastreuse gevolgen”, laat men weten aan onze redactie. “Vergeet niet dat er ook heel veel kinderen fietsen!” Sinds de aanleg van de nieuwe verbindingsweg wordt er keihard gereden, zo vertellen bewoners van een aangrenzend perceel. “80 tot 100 kilometer per uur is geen uitzondering. De gemeente heeft een snelheidsmeter geplaatst, maar lijkt weinig haast te maken met het in kaart brengen van het gevaar. Argument? De weg is buiten de bebouwde kom en dus mag er 60 gereden worden. Dat de weg uitnodigt tot het rijden van 80 kilometer per uur of meer krijgt geen gehoor.”

Ze vrezen dat het niet alleen bij blikschade blijft, maar er straks een kind wordt geschept. Ze willen dat er snelheid beperkende maatregelen worden genomen. Liefst morgen al. “Ik heb niet het idee dat onze noodkreet de afgelopen periode enigszins serieus wordt genomen”, zo stelt een bewoonster. Ze hopen dat de gemeenteraad de situatie op de agenda zet en zo snel mogelijk de urgentie inziet van de gevaren. “Als straks de nieuwe school opent in AckersWoude... dan is het leed niet meer te overzien... Er moeten nú maatregelen komen.”

Meer berichten