Logo telstar-online.nl

51 minuten tegen kindermishandeling

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Van 16 tot en met 22 november vindt de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling plaats. In deze week, op 16 november, organiseert de gemeente Pijnacker-Nootdorp in samenwerking met Dessaur Trainingen en Stichting Praat het webinar: 51 minuten tegen kindermishandeling. 

Tijdens deze online-bijeenkomst vertelt ervaringsdeskundige Ted Kloosterboer een deel van haar verhaal. ‘Kan jij een Ome Dick of Tante Ger zijn voor een kind?’ Iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk te maken heeft met kinderen of (kwetsbare) volwassenen kan deelnemen.

Een klein gebaar, grote impact
In de bijeenkomst ligt de nadruk op wat een volwassene kan doen voor een kind waar hij/zij zich zorgen over maakt. Een klein gebaar kan vaak al een enorm verschil maken in het leven van een kind.

Ted Kloosterboer vertelt over de tijd dat zij werd mishandeld en wat haar geholpen heeft om te overleven. Ze geeft een intrigerende inkijk in hoe een kind dat mishandeld wordt zich voelt en wat het nodig heeft.

Handvatten en discussie
De online-bijeenkomst zal daarnaast vooral gericht zijn op leren van elkaar. We gaan met elkaar in gesprek en delen ervaringen met elkaar, waarbij de vraag ‘Hoe kun je een kind tot steun zijn die mogelijk mishandeld wordt’, steeds de rode draad is.

Over de sprekers
Ted Kloosterboer is directeur van Stichting Praat en is zelf ervaringsdeskundige. Naomi Dessaur werkt vanuit Dessaur Trainingen en is expert in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld en traint professionals hoe zij kindermishandeling en huiselijk geweld kunnen signaleren en bespreken.

Maakt u ook 51 minuten tijd?
Wat is nu helemaal 51 minuten, als je weet dat je daar een kind mee kan helpen en dat grote verschil zou kunnen maken. Sluit ook aan op 16 november van 12.00 tot 12.51. Aanmelden kan door een mail te sturen aan bel_sec@pijnacker-nootdorp.nl.

Meer berichten