Logo telstar-online.nl

Uniek muziekboek met lokaal tintje

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Al vele jaren zijn de Pijnackerse muziekliefhebbers Erik Bevaart en Marcel Mulhuyzen op allerlei vlakken bezig met popmuziek. Dit heeft geresulteerd in het spelen in een bandje, het organiseren van concerten en popquizzen, maar ook in de website myfavoritesong.nl

Met de Haagse schrijver Karel Kanits hebben zij het net verschenen boek ‘55 Verrassende Verzamelelpees’ geschreven. Dit handelt over bijzonderheden die te vinden zijn op nostalgische verzamelelpees. Het gaat om elpees met daarop verschillende artiesten. Aan elke elpee kleeft een verhaal. Het drietal heeft tientallen anekdotes en interessante wetenswaardigheden uit de popgeschiedenis gevonden. 

Dit varieert van een muzikant die als enige een vliegtuigongeluk overleefde, een gitarist die in de orkestbak werd geduwd door een jaloers vriendje van een fan tot een zanger die geweigerd werd bij de BBC, omdat hij in een rolstoel zat. Maar ook kom je het verhaal tegen over een straatmuzikant die door The Rolling Stones gevraagd wordt om in de studio een paar nummers mee te doen.

Het 240 pagina’s tellende boek vol kleurenfoto’s, dat tevens een naslagwerk met bijna 1500 artiestennamen is, kost slechts 19,95 euro. Deze gelimiteerde oplage is verkrijgbaar bij boekhandel Van Atten en bij het Moortje.

Meer berichten